8 Eenvoudige Terrastips om het Maximale Rendement te halen

Yes, het wordt lekker weer! Dat betekent terrassen open en gaan met die banaan. Maar om het maximale rendement te draaien moet er flink wat gebeuren. Daarom acht eenvoudige tips die jou kunnen helpen om zonnige dagen succesvol af te sluiten!

TIP #1
Ook al is het de hele dag warm geweest, ‘s avonds kan het flink afkoelen. Een lekker fleecedekentje is dan geen overbodige luxe voor je gasten die graag buiten blijven zitten. Een voordeel voor jou is dan natuurlijk dat je gasten langer blijven zitten op het terras.

TIP #2
Het is belangrijk om al je medewerkers goed te trainen en bekend te maken met de kunst van het up-sellen. Je terras is maar een beperkt aantal uren open dus je moet maximaal rendement draaien. Daarom is het ook belangrijk om de tafels een logische nummering te geven zodat al je medewerkes blindelings de weg kunnen vinden.

TIP #3
Dit maximale rendement kan je ook behalen door de piekmomenten goed voor te bereiden. Zorg dat je mise-en-place altijd op orde is zodat je snel en overzichtelijk je klanten kunt bedienen.

TIP #4
Om de snelheid erin te houden is het cruciaal om de bediening te voorzien van handhelds, mobiele pinautomaten én contant geld. Dit voorkomt onnodig veel lopen en in de keuken kunnen ze sneller aan de slag. Het grootste voordeel hiervan is natuurlijk dat je gasten niet te lang hoeven te wachten op hun bestellingen.

TIP #5
Wat betreft de indeling van het terras is het verstandig de ruimte optimaal te benutten, maar ook de looproutes goed in kaart te hebben. Zorg dat de gasten uit de wind zitten en bied ook schaduwplekken aan. Voordat het terras open gaat moeten alle tafels strak staan. Vergeet niet op elke tafel een menukaart, asbak, tafelnummer, plantje en kaarsje te zetten.

TIP #6
Op warme dagen is het een must om een grote voorraad drank in te slaan die ook goed gekoeld is. Dit betekent dus dat je voldoende ijsblokken moet hebben en zorg er ook voor dat de roosters van je koelingen stofvrij zijn.

TIP #7
Om kosten te besparen is het niet ongewoon om leveranciers te vragen om promotiemateriaal. Denk hierbij aan luifels, parasols, uithangborden, bierviltjes, menukaarten ect.

TIP #8
Tot slot: een drinkbakje voor een hond is geen overbodige luxe!

Ben je een horecaondernemer?
Laat het leukste team jou helpen

Word vandaag nog klant en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten

Leonie Poortvliet
Door Lauressa op 7 november 2018
Leonie Poortvliet
Romy Bakker
Door Lauressa op 7 november 2018
Romy Bakker
William Jarret
Door Lauressa op 7 november 2018
William Jarret