Accountant voor een vaste prijs

Traditioneel hanteren accountants en boekhouders een uurtarief. Eigenlijk is die gedachte helemaal niet raar. Je betaald iemand precies naar gelang deze voor je heeft gewerkt. Toch is dat volgens ons niet de juiste manier. Er zitten namelijk veel nadelen aan dat model. Wij geloven meer in een prijs die echt vast is.

Onduidelijke facturen

Bij het traditionele uurtje-factuurtje model kan het voor komen dat je als ondernemer de factuur in twijfel trekt. Je kan namelijk zelf moeilijk inschatten hoeveel werk iets kost. Of zijn de facturen sterk wisselend en dat maakt het voor jou als ondernemer moeilijk om te plannen. Nou is de relatie tussen ondernemer en accountant vaak eentje van vertrouwen. Als er dan terecht of onterecht wantrouwen ontstaat door onduidelijke facturen, kan dit ook zijn weerslag hebben op de rest van de dienstverlening.

Liquiditeitsspreiding

Accountants- en administratiekantoren hebben traditioneel meer werk aan het einde van het jaar dan door het jaar heen. Hierdoor kan het voorkomen dat je plotseling een hoge factuur krijgt van je accountant net op een moment dat het even niet uitkomt. Ook daarom is het beter om te kiezen voor maandelijks vast bedrag.

Op zoek naar een accountant voor een vaste prijs?

Betalen op het moment dat je het moeilijk hebt

Als ondernemer wil je eigenlijk meer een beroep doen op je accountant als het even iets minder gaat. Als je dan afrekent tegen het traditionele uurtje-factuurtje model krijg je hogere rekeningen in periodes dat het net even slecht gaat. Ook daarom hanteren wij altijd vaste prijzen. Op die manier kan je gewoon een beroep op ons doen als je ons het harst nodig hebt.

Budget afspraken

Veel accountants gaan tegenwoordig over op budget afspraken. Dan krijg je een geschat maandtarief. Ook hier geloven wij niet in. Jij als ondernemer kan dan in de veronderstelling zijn dat je geen onverwachte facturen meer krijgt. Des te ongewenster als je op het eind van het jaar een factuur krijgt voor alle uren buiten het budget. Daarom werken wij altijd tegen een vaste prijs! Klik hier om onze prijzen te bekijken.

Automatisering

De automatisering in de accountancy gaat razendsnel. Veel accountants moeten deze ontwikkelingen nog omarmen. Je kan je voorstellen dat voor accountants die per uur betaald worden er geen echte prikkel is om deze software te gebruiken. Het betekent namelijk direct minder omzet voor ze. Daar door werkt niet alleen de accountant minder efficiënt, maar loop jij als ondernemer mogelijk ook handige software mis die ook jou het leven makkelijker kan maken.

Ben je een horecaondernemer?
Laat het leukste team jou helpen

Word vandaag nog klant en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten

Leonie Poortvliet
Door Lauressa op 7 november 2018
Leonie Poortvliet
Romy Bakker
Door Lauressa op 7 november 2018
Romy Bakker
William Jarret
Door Lauressa op 7 november 2018
William Jarret