post-thumb

Op Sep 01, 2015

Accountantskantoor

Accountantskantoor of administratiekantoor? Of boekhoudkantoor? Dat is een vraag die ons regelmatig wordt gesteld door ondernemers. En dat is ook helemaal niet zo goed, als je bedenkt dat ze eigenlijk alle drie hetzelfde werk doen. Nou ja, min of meer dan. Voor de gemiddelde mkb-ondernemer zijn de werkzaamheden hetzelfde. Als je het heel simpel bekijkt zou je kunnen zeggen dat een accountantskantoor meer kwaliteit levert dan de anderen. IBEO is een accountantskantoor, dus wat dat betreft zit je bij IBEO goed. Vaak wordt (onterecht) gedacht dat een accountantskantoor duur is, maar dat valt reuze mee. Kijk maar eens naar onze vaste, maandelijkse tarieven. Wil je weten wat IBEO voor jouw onderneming kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking in één van onze online meeting rooms.

Accountantskantoor in Amsterdam

Accountantskantoor versus boekhoudkantoor

Accountantskantoor of boekhoudkantoor. Daar hadden we het eerder al over. Eigenlijk moet je het zo zien: een ondernemer heeft een financiële administratie. Deze administratie moet worden bijgehouden en dat laat de ondernemer doen door een professional. Dit kan een accountantskantoor zijn, maar ook een administratiekantoor (of boekhoudkantoor). Tussen een administratiekantoor en een boekhoudkantoor is geen onderscheid te maken. Dat zijn namelijk twee namen voor exact hetzelfde soort bedrijf. Het verschil met een accountantskantoor is dat er bij een accountantskantoor altijd een accountant is die de eindverantwoordelijkheid heeft over de operationele werkzaamheden. Een administratiekantoor heeft dat niet. Zo is een kantoor met een accountant in dienst dus altijd een accountantskantoor. En zo mag een kantoor zonder accountant zichzelf dus ook nooit accountantskantoor noemen en is daarmee automatisch een administratiekantoor. Terug naar de boekhouding van die ondernemer: wie deze verzorgt maakt eigenlijk niks uit. Of het nu een accountantskantoor of administratiekantoor is, de regels blijven hetzelfde en de belastingdienst maakt geen onderscheid. Maar, een accountant wordt je niet zomaar. Hiervoor heb je flink moeten studeren. Het is dan ook een beschermde titel en geeft dus wel enige indicatie ten aanzien van de kwaliteit van een kantoor. Een administratiekantoor kan namelijk iedereen beginnen (met of zonder studie, met of zonder werkervaring in deze branche).

Accountantskantoor Amsterdam

In Amsterdam wemelt het van de accountantskantoren. Maar hoe weet je als ondernemer nu wat een goed accountantskantoor is? Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan zoeken op Google en via de websites waarop je terecht komt een beeld proberen te vormen van de verschillende accountantskantoren. Zo selecteer je er een aantal waar je een goed gevoel bij hebt en daar ga je vrijblijvend kennis mee maken. Het handigste is om dit online te doen, het bespaart je immers een hoop reistijd. Echter, nog niet alle accountantskantoren zijn hier klaar voor. De vraag die je altijd moet stellen aan een accountantskantoor is hoe de prijsstelling is. Je wilt namelijk niet - nadat je jouw volledige administratie uit handen hebt gegeven - onverwachte facturen op de deurmat zien vallen. Dat is geen goede basis voor een samenwerking met het accountantskantoor. Daarom hanteren we bij IBEO uitsluitend vaste, maandelijkse abonnementstarieven. Zo weet iedereen altijd waar hij aan toe is. Lekker gemakkelijk, niet waar? Mocht je vragen hebben over accountantskantoren of moeite hebben met je zoektocht, neem dan gerust eens contact met ons op!

Share:

Ik wil IBEO!