post-thumb

Op Jul 18, 2014

Accountantskantoren

Accountantskantoren zijn er in overvloed. Accountantskantoren zijn er ook nog eens in allerlei soorten en maten en daarom niet per se geschikt voor ieder bedrijf. Een accountantskantoor moet bij de omvang en stijl van je eigen bedrijf passen. IBEO is een jong en fris accountantskantoor dat op een moderne manier werkt en zoveel mogelijk gebruik maakt van slimme software. Ben je benieuwd hoe wij dat precies doen? Bekijk snel het verhaal van IBEO.

Accountantskantoren in Nederland

In Nederland zijn er zoals gezegd tal van accountantskantoren. Een groot deel van de accountantskantoren, met name de wat grotere, zijn onderdeel van een concern. Dit geldt niet alleen voor de zogenaamde ‘Big Four’ (Deloitte, KPMG, PWC, E&Y), maar ook voor de kantoren die daar net wat onder zitten. Denk bijvoorbeeld aan BDO, Mazars, Flynth, etc. Accountantskantoren in Nederland mogen zichzelf niet zomaar accountantskantoor noemen. Het beroep accountant is namelijk beschermd in Nederland. Dat komt omdat je alleen na het volgen en afronden van een speciale studie de juiste papieren hebt om accountant te zijn. Accountantskantoren mogen zich uitsluitend als dusdanig profileren als de eindverantwoordelijke voor de werkzaamheden een accountant is. Is dat niet het geval, dan is het kantoor per definitie geen accountantskantoor maar een administratiekantoor, ook wel boekhoudkantoor genoemd. Naast de eerder genoemde grote accountantskantoren welke behoren tot een keten zijn er natuurlijk ook de nodige zelfstandige accountantskantoren. IBEO is daar een voorbeeld van. Het verschil tussen een accountantskantoor en administratiekantoor hoeft voor het mkb niet zo zeer een groot verschil te zijn. Mits de mkb-ondernemer niet controleplichtig is, want een administratiekantoor mag geen accountantscontrole uitvoeren. Daarnaast is het verschil enkel dat je bij een accountantskantoor dus zeker met een accountant te maken krijgt, waarvan je weet dat hij de benodigde studie genoten heeft. Anderzijds zijn er ook heel wat goede administratiekantoren in de markt die op het gebied van kwaliteit zeker niet onderdoen voor de accountantskantoren.

Accountantskantoren in Nederland in kaart gebracht.

Accountantskantoren Amsterdam

Accountantskantoren in Amsterdam. Eigenlijk is dat precies hetzelfde verhaal als Nederland. Ongeveer ieder wat groter kantoor met meerdere vestigingen vind je ook in Amsterdam of de omgeving van Amsterdam. Het nadeel van het zoeken naar een geschikt accountantskantoor in Amsterdam is dat er ook heel veel slechte accountantskantoren bestaan en met name in de omgeving van Amsterdam. Let dus goed op wanneer je op zoek gaat naar een accountantskantoor voor jouw boekhouding. Vraag als je je twijfels hebt bijvoorbeeld ook eens om een referentie. Of vraag door op de wijze van automatisering van het kantoor. Als het kantoor vrijwel niet geautomatiseerd werkt weet je dat ze achter lopen en dus niet vernieuwen. Dat kan duiden op een lagere kwaliteit. Het enige voordeel dat je hebt als je gaat zoeken tussen de accountantskantoren is dat eigenlijk de over het algemeen mindere kantoren - de administratiekantoren of boekhoudkantoren - al afvallen. Een eerste segmentatie op basis van kwaliteit is dus al snel gemaakt.

Share:

Ik wil IBEO!