post-thumb

Op Jun 10, 2015

Administratiekantoren

Administratiekantoren heb je in alle soorten en maten. Administratiekantoren verzorgen de boekhouding voor ondernemers. Een ondernemer is namelijk verplicht een degelijke administratie te voeren, maar de meeste ondernemers hebben daar zelf ofwel geen tijd voor, ofwel niet voldoende kennis van om dit zelf te kunnen doen. Daarom besteden veel ondernemers de boekhouding uit aan administratiekantoren. Er is een onderscheid te maken tussen administratiekantoren en accountantskantoren. Ze doen beide hetzelfde (het voeren van de administratie voor ondernemers), maar bij een accountantskantoor ligt de eindverantwoordelijkheid altijd (ongeacht de grootte van het accountantskantoor) bij een accountant.

Administratiekantoren - hoe weet je dat je de beste te pakken hebt?

Administratiekantoren in Nederland

Als ondernemer in Nederland ben je niet verplicht om je boekhouding te laten verzorgen door een administratiekantoor. Je mag de boekhouding ook zelf voeren. Maar, de belastingdienst heeft hier wel de nodige regels voor opgesteld. En dat maakt het voor sommige ondernemers al snel lastig. Dat is dan ook de reden dat er zo veel administratiekantoren zijn voor het mkb in Nederland. Bovendien hebben administratiekantoren ook vaak fiscalisten / belastingadviseurs in dienst. En zij kennen de Nederlandse belastingwetgeving natuurlijk van binnen en buiten! Dat is voor de ondernemer erg prettig, want zo kan het administratiekantoor dus fiscale voordelen behalen voor de ondernemer wat hem zelf misschien wel nooit gelukt was. Zo verdienen administratiekantoren zichzelf vaak terug voor de ondernemer. Bovendien besparen ze de ondernemer ook nog eens een boel tijd!

Administratiekantoren Amsterdam

Ondernemers in Amsterdam hebben een voordeel en een nadeel. Het voordeel is dat er ontzettend veel administratiekantoren gevestigd zijn in Amsterdam, waardoor de ondernemer dus een ruime keuze heeft. Maar, in Amsterdam zitten ook erg veel administratiekantoren die zeer slechte kwaliteit leveren. En dat is juist voor de ondernemer (zeker de beginnende ondernemer) moeilijk te zien. Wanneer een ondernemer dus op zoek gaat naar een geschikt kantoor, doet hij er goed aan om eerst eens rond te vragen bij vrienden / kennissen. Zo komen er waarschijnlijk al een paar administratiekantoren naar voren, waar de ondernemer eens een afspraak mee kan maken. Bij IBEO doen we dat eigenlijk heel simpel: we plannen altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met de ondernemer. Zo kan de ondernemer aangeven waar hij precies naar op zoek is en zo kunnen wij laten zien hoe wij werken en wat wij doen voor de ondernemer. Dan kan de ondernemer na het gesprek zelf perfect inschatten of IBEO iets voor hem is of juist niet. Dus waar wacht je nog op; klik hier om een afspraak te maken en we zien elkaar snel!

Share:

Ik wil IBEO!