Boekhoud programma

Boekhoud programma nodig? Niet verder zoeken, wij bij IBEO kunnen je helpen. Als ondernemer moet je in onze ogen namelijk niet zelf in een boekhoud programma willen werken. Vaak zijn deze programma’s namelijk niet ideaal voor ondernemers omdat ze speciaal gemaakt zijn voor boekhouders en accountants. Bovendien is het voor jou als ondernemer zonde van je tijd om uren lang bezig te zijn in een boekhoud programma terwijl je die tijd ook kunt besteden aan je zaak! Bij IBEO doen wij al het boekwerk voor je en dat voor een schappelijke prijs. Uiteraard verschaffen wij je wel inzicht in je eigen administratie en je cijfers, maar dat doen wij via onze eigen innovatieve software! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op!

Boekhoud programma zzp

Veel zzp-ers denken dat het handig is om zelf in een boekhoudpakket te gaan werken en dat kan het ook zeker zijn. Maar, je moet daarbij wel een aantal belangrijke zaken in je achterhoofd houden. Het voordeel van zelf werken in een boekhoud programma is natuurlijk dat het je enerzijds kosten kan besparen en anderzijds inzicht verschaft in je eigen administratie. Maar, schijn kan bedriegen want het besparen op kosten is niet altijd het geval. Wat gebeurt er namelijk? Wanneer jij zelf gaat werken in het boekhoud programma zul je allereerst zelf de kosten voor de software moeten dragen. Je accountant of boekhouder zal vervolgens je btw-aangifte gaan doen, maar wil hier dan voor het uitsturen nog wel even ‘een controle’ op uitvoeren. Deze controle kost bijna net zo veel tijd als dat het inboeken van facturen voor hem zou kosten (hier heeft hiervoor immers innovatieve software beschikbaar). Uiteindelijk bespaar je dus een klein beetje op je kosten, maar zit je vervolgens wel zelf urenlang in het boekhoud programma te werken. Het inzicht in je eigen administratie en dus je financiële plaatje is natuurlijk wel een erg groot voordeel van zelf werken in een boekhoud programma, maar hiervoor geldt dat je boekhouder of accountant je deze informatie ook kan verschaffen op een heel inzichtelijke wijze. Sterker nog, als hij het je aanbied weet je in ieder geval wel zeker dat het ook helemaal goed geboekt is, het is immers zijn vak.

Boekhoud programma online

Als je dan toch op zoek bent naar een boekhoud programma is het slim om in ieder geval te kijken naar een programma dat online werkt. De laatste jaren heeft de ontwikkeling van boekhoud programma’s een vogelvlucht genomen en zijn de online boekhoud programma’s niet meer weg te denken. Het voordeel van online software is natuurlijk dat je altijd en overal toegang hebt tot de software. Bovendien ben je ook niet langer verbonden aan één specifieke computer, wat het risico op verlies van data verkleint. Hoewel mensen vaak het idee hebben dat een online boekhoud programma niet veilig is, zijn je data bij zo een programma juist super veilig opgeslagen! De makers van een online boekhoud programma doen er namelijk alles aan om je data veilig op te slaan. En je kunt er vanuit gaan dat zij hiervoor net iets meer geld en kennis hebben dan jijzelf. Met andere woorden; de data is hoogstwaarschijnlijk veiliger opgeslagen dan wanneer jij deze zelf op je eigen laptop opslaat.

 Boekhoud programma online heeft de toekomst.

Boekhoud programma mac

Een ander bijkomend voordeel van online software is dat het niet uitmaakt met welk besturingssysteem jij werkt. Je kunt dus zowel op een Mac als op een Windows machine aan de slag! Het boekhoud programma draait namelijk online en dus in je browser (Chrome, Firefox, Safari, etc.). Deze browsers kun je zowel op de Mac als op Windows installeren. Je moet het boekhoud programma dus eigenlijk gewoon zien als een website. Een website kun je toch ook gewoon zowel op je Mac als op Windows benaderen? Hiervoor hoef je geen extra zaken te installeren, toch? Dat werkt precies zo voor een online boekhoud programma.

Ben je een horecaondernemer?
Laat het leukste team jou helpen

Word vandaag nog klant en je krijgt je eerste maand gratis.

Ja, ik wil klant worden