post-thumb

Op Mar 31, 2013

Boekhouder horeca

Bij IBEO zijn we gespecialiseerd in de horeca! En dat komt goed uit, want wij begrijpen dat jij als horeca ondernemer net iets andere behoeften hebt dan de gemiddelde ondernemer. Wij hebben zelf jarenlange studie- en werkervaring binnen de horeca branche. Dat, samen met onze financiele kennis maakt ons de ideale partner voor horeca ondernemend Nederland. Benieuwd naar hoe wij dat precies doen? Lees het hier!

Boekhouder horeca: een onmogelijke combinatie zo lijkt het. Als je een horeca zaak hebt ben je iedere dag druk bezig met je onderneming. Je hebt wel belangrijkere zaken aan je hoofd dan die rot administratie. De administratie kost je heel veel tijd, je hebt ten slotte ook ontzettend veel grote inkoopfacturen van de brouwer, de groothandel, etc. Je zou er voor kunnen kiezen om de boekhouding uit te besteden. Een boekhouder kan veel werk van je overnemen en dat kan jou veel tijd en frustratie schelen. In de horeca is het ten slotte belangrijk dat je kunt focussen op je horeca zaak en niet op alle randzaken. Maar, als je dan naar zo een boekhouder op zoek gaat. Hoe weet je dan eigenlijk welke de juiste is?

Boekhouder horeca is bekend met horeca branche.

Een boekhouder horeca begrijpt

Belangrijk bij het zoeken van een boekhouder of accountant als horeca ondernemer is na te gaan of de boekhouder die je op het oog hebt bekend is met jouw vakgebied; horeca. Voor jou lijkt het misschien allemaal gesneden koek, maar voor veel mensen is de horeca een stuk complexer dan zij in eerste instantie denken. En dat geldt helemaal voor de boekhouding, ofwel de administratie van een horeca onderneming. Je hebt vaak te maken met veel kasgeld, veel ambulanten / nul-uren contracten en de inkoopfacturen van leveranciers als de Kweker, Hanos, Sligro, maar ook de brouwerijen zijn voor een leek niet altijd direct duidelijk. Om jezelf en je toekomstige boekhouder dus veel ergernis te besparen doe je er goed aan om voor een boekhouder te kiezen die ofwel meerdere horeca ondernemers in zijn klanten portefeuille heeft ofwel ruime ervaring heeft binnen de horeca branche.

Een boekhouder die toegevoegde waarde levert

Hoewel de administratie voor jou als ondernemer in eerste instantie misschien een bijzaak lijkt, kan deze jou ook ontzettend veel vertellen. De boekhouder kan jou, mits hij zijn werk goed doet, van veel nuttige informatie voorzien. Waarom is dat dan zo belangrijk? Wel, de marges in de horeca zijn natuurlijk flinterdun. Op het moment dat jouw marge inkoop of personeelskosten uit de pas loopt heeft dit direct grote impact op je winst. Dit kun je alleen maar opmerken, wanneer je een goede boekhouding voert. Natuurlijk heb je zelf het horeca-gevoel en zie je door in je zaak te staan wel ongeveer hoe het gaat, maar uiteindelijk spreken de cijfers de waarheid! Het is daarom raadzaam een boekhouder te kiezen die de administratie periodiek, op tijd bij werkt. Dit is voor een horeca ondernemer misschien nog wel belangrijker dan ieder ander ondernemer. Je zou bijvoorbeeld met je boekhouder horeca af kunnen spreken dat hij de administratie op maandbasis verwerkt, maar dan wel direct na het afsluiten van de maand. Zodoende heb je dus halverwege februari beschikking over de cijfers van januari. En dat is heel belangrijk voor een horeca zaak, want zo kun je tenminste sturen op je cijfers! Heb je over januari een personeelslast van 50%, dan kun je daar in februari al iets aan doen en niet pas in mei, wanneer je al kostbare maanden en geld verloren hebt.

Gebruik van goede boekhoudsoftware voor de horeca

Het mooiste zou zijn als je de boekhouder uitdaagt om met online boekhoudsoftware te werken. Hierdoor heb jij altijd en overal ter wereld toegang tot je cijfers en marges! Dat betekent voordelen voor jou en je horeca zaak, maar ook voor de boekhouder! Hij hoeft namelijk niet meer iedere maand een rapport voor je op te stellen. Nee, wanneer hij de maand heeft afgesloten en de personeelskosten, afschrijvingen, etc. ook zijn verwerkt kun jij gewoon vanuit je luie stoel je cijfers bekijken, ongeacht welke laptop, PC of tablet je gebruikt. Zo kun je dus pas echt gaan sturen op je marges en levert jouw boekhouder je dus alleen maar voordelen op. Op deze manier verander jij jouw boekhouder van kostenpost naar toegevoegde waarde. Lekker toch? En heb je meerdere horeca zaken, dan is dit helemaal de uitkomst. Je kunt immers niet in iedere zaak tegelijk aanwezig zijn, maar op deze manier kun je wel voor iedere zaak vinger aan de pols houden puur door het sturen op je cijfers.

IBEO: specialist in boekhouding voor de horeca

IBEO is zelf gespecialiseerd in de horeca. De oprichters van IBEO hebben beide de Hoge Hotelschool afgerond en meer dan tien jaar werkervaring in de horeca. Bovendien hebben ze het accountancy vak / het boekhouden geleerd bij Deloitte. Zij kunnen jou als horeca ondernemer dus zeker helpen met je boekhouding. Interesse? Neem eens vrijblijvend contact met ons op via 020-7542399. Ongeacht of je nu wel of niet met IBEO wilt gaan werken, let bij je keuze altijd op bovengenoemde punten. Dat voorkomt een hoop ergernis op latere momenten.

Share:

Ik wil IBEO!