Boekhouding kapper

Boekhouding voor kappers. De boekhouding voor kappers werkt gelukkig niet heel anders dan die voor andere beroepen. Bij de boekhouding moet je denken aan het bijhouden van inkoopfacturen en bonnen. Dit zijn eigenlijk de aankoopbewijzen van hetgeen je gekocht hebt voor de zaak. In het geval van een kapperszaak zullen dat dus voornamelijk haarproducten zijn, maar ook bijvoorbeeld scharen, kwastjes, kammen, etc. Maar je moet hierbij ook denken aan de bon van een koffiezaak waar je een zakelijke afspraak hebt gehad. Anderzijds bestaat je boekhouding uit de registratie van verkopen. Doorgaans wordt dit bij een kapperszaak geregistreerd in de kassa. De kassa vertelt aan het einde van de dag precies hoeveel er die dag verkocht is. Hierin registreert de kapper dus de behandelingen, maar ook de verkopen van producten zoals shampoo, haargel, etc.

Boekhouding kapsalon

Het is belangrijk om voor de boekhouding allereerst een onderscheid te maken in de administratie voor een zelfstandige kapper of juist een volledige kapsalon. Bij de boekhouding voor slechts een zelfstandige kapper komt veel minder kijken namelijk. De boekhouding van deze kapper bestaat eigenlijk alleen uit verkopen, inkopen van wat materialen en wat overige kosten. In het geval van een thuiskapper dient er ook een degelijke kilometerregistratie te worden bijgehouden. De boekhouding van een volledige kapsalon is doorgaans veel omvangrijker. Deze boekhouding zal namelijk veel meer inkoopfacturen bevatten. Niet alleen omdat er meer producten moeten worden ingekocht, maar ook omdat er een pand gehuurd wordt, gas en elektra betaald wordt, koffie voor de gasten, inrichting, etc. De boekhouding voor een kapper met eigen kapsalon is dus meer werk. Daarnaast heeft de kapsalon ook vaak andere kappers in dienst en ook dit dient in de administratie te zijn opgenomen. Zo heb je dus ook al te maken met salarisadministratie.

Boekhouding kapper - dat regelt IBEO voor je!

Boekhouding kapper Amsterdam

In Amsterdam zijn veel kappers te vinden. Ben je als kapper op zoek naar een goed accountantskantoor voor jouw boekhouding, kijk dan eens rond op onze website. Wellicht dat wij je op gemakkelijke wijze verder kunnen helpen. Bij IBEO leggen we de boekhouding altijd zo eenvoudig mogelijk uit, zodat iedere klant begrijpt wat we doen en lekker met ons systeem aan de slag kan. Boekhouding kapper? Geen probleem voor IBEO!

Ben je een horecaondernemer?
Laat het leukste team jou helpen

Word vandaag nog klant en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten

Leonie Poortvliet
Door Lauressa op 7 november 2018
Leonie Poortvliet
Romy Bakker
Door Lauressa op 7 november 2018
Romy Bakker
William Jarret
Door Lauressa op 7 november 2018
William Jarret