post-thumb

Op May 29, 2014

Boekhoudpakketten

Er zijn tal van boekhoudpakketten op de markt en dat maakt de keuze voor jou als ondernemer lastig. Maar, moet je jezelf eerst niet afvragen of je überhaupt wel jouw kostbare tijd wil spenderen in een boekhoudpakket? Is het misschien niet veel gemakkelijker om de gehele administratie aan een accountant of boekhouder over te laten? Ik hoor je denken; “dat gaat me geld kosten!” Nou, mooi niet dus! Niet bij IBEO. Neem maar eens een kijkje op onze homepage of bij onze tarieven, dan zul je zien dat je voor een heel scherp tarief echt niet zelf hoeft te boekhouden.

Boekhoudpakketten zoeken

Boekhoudpakketten zoeken kun je het beste gestructureerd doen. Het eerste wat je jezelf dus af moet vragen is aan welke eisen de boekhoudpakketten moeten voldoen waar je naar op zoek bent. Boekhoudpakketten zijn er in alle soorten en maten. Je hebt online boekhoudpakketten, boekhoudpakketten in Excel, boekhoudpakketten die alleen op Windows draaien of juist boekhoudpakketten die alleen op de Mac draaien (al is de laatste groep beperkt). En dan is er nog de vraag of je zelf in het boekhoudpakket gaat werken of dat je dit door je boekhouder gaat laten doen. Boekhouders zijn vaak bekent met verschillende boekhoudpakketten. Het is daarom ook aan te raden om - als je samenwerkt met een boekhouder - aan hem te vragen met welke boekhoudpakketten hij werkt en wat volgens hem de voor en nadelen zijn.

Boekhoudpakketten zzp

Een boekhoudpakket voor de zzp-er moet vooral eenvoudig zijn. Als zzp-er heb je vaak een niet al te omvangrijke administratie en dus heb je niet te veel eisen aan het boekhoudpakket. Zo heb je in ieder geval alvast geen salarisadministratie, wat de keuze alweer gemakkelijker maakt. Boekhoudpakketten die gemakkelijk in gebruik zijn hebben niet te veel opties zodat de gebruiker deze snel onder de knie heeft. Je kunt als zzp-er in zo een boekhoudpakket snel uit de voeten en het maakt dan ook niet uit als je er een paar weken niet in hebt gewerkt. Je zit er immers zo weer in. Eigenlijk zouden wij je willen adviseren om een keuze te maken tussen de volgende opties: boekhoudpakketten in Excel en online boekhoudpakketten. Waarom? Dat zullen we in de hierna volgende paragrafen nader toelichten.

Boekhoudpakketten zoeken? Laat IBEO jou helpen.

Boekhoudpakketten Excel

Microsoft Excel is een ideaal programma om een boekhoudpakket in te bouwen. Zeker als je hele specifieke eisen hebt aan jouw boekhoudpakket. En wij zijn niet de enige die dat in de gaten hebben. Er zijn dus al heel wat boekhoudpakketten in Excel beschikbaar! Deze pakketten vind je op internet. Je kunt ze meestal downloaden en dan betaal je er een eenmalige vergoeding voor. De boekhoudpakketten in Excel zijn niet duur, maar je moet er rekening mee houden dat je geen updates zult ontvangen en dat je niet zeker weet of het hele systeem perfect werkt (het is immers door iemand zelf gebouwd). Ben je op zoek naar een hele eenvoudige boekhouding zonder poespas, dan kunnen boekhoudpakketten in Excel de uitkomst bieden.

Online boekhoudpakketten

Online boekhoudpakketten zijn de toekomst. Dat is zeker. Er zijn inmiddels ook aardig wat aanbieders op de markt van online boekhoudpakketten (denk aan Twinfield en Exact). En ook de bedrijven die voorheen uitsluitend “offline” boekhoudpakketten produceerde gaan inmiddels online. Dat geeft dus al aan dat hier flink in wordt geïnvesteerd. Het voordeel van online boekhoudpakketten ten opzichte offline boekhoudpakketten is dat je bij de online boekhoudpakketten altijd en overal ter wereld toegang hebt tot je cijfers! En denk eens aan de veiligheid van je gegevens! Die staan veilig opgeslagen in de cloud, waardoor het dus niks meer uitmaakt als je laptop of PC kapot gaat of gestolen wordt. Je benadert de online boekhoudpakketten namelijk uitsluitend via internet. Het enige nadeel van online boekhoudpakketten is dat je er relatief veel voor betaalt. Je bent toch al snel enkele tientallen Euros kwijt per maand en als je dan bedenkt dat je dan zelf nog de volledige administratie moet gaan voeren kan het misschien een stuk interessanter zijn om een klein beetje extra te betalen en het werk bij een boekhouder neer te leggen. Kijk maar eens rond op onze website, wellicht dat wij je een mooi totaalpakket kunnen bieden!

Share:

Ik wil IBEO!