post-thumb

Op Sep 30, 2014

Boekhoudprogramma excel

Boekhoudprogramma in Excel de oplossing? Dat is nog maar de vraag. Het kan natuurlijk erg prettig zijn om in Excel te werken. In dat opzicht zou een boekhoudprogramma in Excel helemaal geen gek idee zijn. Echter, het nadeel van een Excel is dat het een uitgebreid programma is waarin je kunt doen wat je wilt. Het is dus ook erg gemakkelijk om hier fouten in te maken. Soms zelfs zonder dat je het zelf door hebt. Een goed alternatief voor Excel is een online boekhoudpakket. Door de razendsnelle ontwikkelingen van de afgelopen jaren op het gebied van IT is het nu mogelijk om je volledige boekhouding online te voeren. En dat in combinatie met een goede accountant of boekhouder kan jou voor een scherp bedrag heel veel rompslomp besparen. Benieuwd hoe wij dat doen? Bekijk het in onze video.

Boekhoudprogramma Excel gratis

Gratis, dat is wel het grootste voordeel van een boekhoudprogramma in Excel. Als je Microsoft Excel op je computer hebt natuurlijk. Echter, wanneer je Excel geïnstalleerd hebt ben je er nog niet. Excel houdt namelijk de boekhouding niet voor je bij, dat zul je toch zelf moeten doen. Je moet dus eerst een sjabloon maken in Excel, waarin je de boekhouding gaat voeren. Belangrijk bij het maken van zo’n sjabloon is dat je Excel probeert het werk te laten doen. Maak dus zo veel mogelijk gebruik van formules, waardoor je niet continu zelf zaken aan het berekenen bent. Dat is immers wat je wilt dat het boekhoudprogramma voor je doet.

Boekhoudprogramma in Excel jaarrekening

Het wordt pas echt lastig als je ook een jaarrekening op moet maken. Ook dat kun je prima doen nadat je de boekhouding in Excel hebt gevoerd, maar om een goede jaarrekening op te stellen in Excel is wel erg lastig. Het is dan ook niet voor niets dat de meeste administratiekantoren met rapport generatoren werken. Dit zijn speciale programma’s die gemaakt zijn voor het opstellen van jaarrekeningen. Het is dus zeker niet onmogelijk om een jaarrekening in Excel op te stellen, maar gemakkelijk is het niet. Je moet namelijk ook rekening houden met een aantal wettelijke vereisten en bij een goede rapport generator staat dit er allemaal al standaard in. Daardoor hoef je eigenlijk alleen de cijfers in het systeem te krijgen en vervolgens draai je in een handomdraai de jaarrekening eruit.

Boekhoudprogramma Excel nodig? Of juist een online boekhoudpakket?

Boekhoudprogramma in Excel of online boekhouden?

Tot een aantal jaren terug zou men altijd adviseren om de boekhouding in Excel te voeren. Dit was tot voor kort immers de meest geavanceerde en snelste manier om een goede digitale administratie te voeren. Bovendien bespaarde men een hoop geld op de aanschaf van de relatief dure boekhoudpakketten. Maar, meer en meer boekhoudpakketten hebben een online versie. En dat is heel interessant. Voor de online boekhoudpakketten betaal je namelijk geen aanschafkosten. Je betaalt alleen een maandelijks abonnementsbedrag dat gewoonlijk ergens tussen de € 30 en € 100 ligt. Het voordeel van een online boekhoudpakket ten opzichte van een boekhoudpakket in Excel is dat het online boekhoudpakket uitsluitend bedoeld is om in te boekhouden. Hierop is het door en door getest en kun je er dus vanuit gaan dat het programma geen fouten maakt. Bovendien is het zo gemaakt dat jij als ondernemer of boekhouder er zo weinig mogelijk tijd mee kwijt bent. En dat ook nog voor een mooie prijs!

Share:

Ik wil IBEO!