BTW tarief bouw

Net als ieder jaar, is 1 juli een dag waarop veel economische hervormingen worden ingevoerd. Zo was gisteren de laatste dag dat van het verlaagde tarief van 6% voor de arbeidskosten bij een verbouwing of renovatie gebruik gemaakt kon worden. Dit tarief heeft van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015 gegolden.

Alle werkzaamheden die voor 1 juli 2015 afgerond zijn, kunnen nog met 6% gefactureerd worden. Dacht je slim te zijn geweest door voor deze datum aanbetalingen te doen, dan moet ik je helaas teleurstellen. De btw is een belastingsoort die aangrijpt bij de objectieve omstandigheden & feiten. Dat wil zeggen, dat voor de btw heffing niet de aanbetaling leidend is, maar de feitelijke uitgevoerde werkzaamheden. Vinden deze plaats na 1 juli, dan zijn ze gewoon belast met 21%.

Zoals de wet altijd al heeft gegolden blijft het lage tarief wel van toepassing voor de dienstverlening ter zake van renovatie en herstel van woningen ouder dan 2 jaar. Ook hier geldt dat het verlaagde tarief slechts geld voor de arbeid en niet de gebruikte materialen.

Ben je een ondernemer?
Laat het leukste team jou helpen!

Meld je vandaag aan en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten

Leonie Poortvliet
Door Lauressa op 7 november 2018
Leonie Poortvliet
Romy Bakker
Door Lauressa op 7 november 2018
Romy Bakker
William Jarret
Door Lauressa op 7 november 2018
William Jarret