post-thumb

Op Jul 30, 2015

Businessplan schrijven

Businessplan schrijven met IBEO. Dat is lekker. Waarom? Omdat een businessplan schrijven in het begin vaak niet zo lastig is. Je weet immers precies wat je wilt gaan doen als startend ondernemer, en dat schrijf je op in je businessplan. Een businessplan schrijven gaat wat dat betreft ook niet heel veel tijd kosten, maar het lastige gedeelte komt voor de meeste ondernemers pas op het eind. Aan het eind van een goed businessplan komt namelijk het financiële gedeelte. En daar hebben veel ondernemers moeite mee. En dat is logisch ook: niet iedereen heeft immers een financiële achtergrond. Wil je zelf zo weinig mogelijk aan het financiële gedeelte hoeven sleutelen en toch een mooi businessplan schrijven?Neem dan contact met ons op en vraag hoe het werkt.

Businessplan schrijven voorbeeld

Een voorbeeld van een businessplan kunnen wij je ook wel geven, maar dat heeft eigenlijk niet zo veel zin. Het ene plan is namelijk het andere niet en wat jij met jouw ideeen aan de lezer duidelijk wilt maken is vaak niet hetzelfde als wat een andere ondernemer wilt. Een businessplan schrijven zul je daarom toch echt zelf moeten doen. Wat je wel kunt overwegen is om op zoek te gaan naar collega ondernemers in jouw branche en hen te vragen of zij voordat ze startte een businessplan hebben geschreven. Als dat het geval is, dan zou je die misschien eens door kunnen nemen - als dat mag uiteraard - om te kijken wat zij precies allemaal op papier hadden gezet. De kans is groot dat je daar ook nog eens handige dingen van opsteekt die je zelf misschien over het hoofd had gezien.

Businessplan schrijven kvk

De Kamer van Koophandel (KvK) biedt ook formats aan voor het schrijven van een businessplan. Je zou eens op hun site kunnen kijken of je daar waardevolle informatie vandaan kunt halen. Al moet je er wel rekening mee houden dat de KvK niet je doelgroep is. Je schrijft je plan immers voor jezelf of voor een investeerder of bank. Je zou dus ook eens kunnen kijken wat de grote banken zoals de Rabobank, ING en ABN-AMRO voor eisen stellen aan een businessplan. Een businessplan schrijven voor de banken is namelijk niet anders dan voor jezelf, alleen zullen zij wat extra informatie willen, zoals wat achtergrond informatie over jezelf, de ondernemer. Het businessplan format dat IBEO aanbiedt voldoet overigens aan de eisen van de grote banken in Nederland. Een businessplan schrijven met de hulp van IWEO is dus een goede start!

Businessplan schrijven - de eerste stap naar je onderneming!

Businessplan schrijven gratis

Een businessplan schrijven moet eigenlijk maar één ding kosten: tijd! En dat is ook het geval bij IBEO. Het format dat wij aanbieden is gratis. Je kunt deze aanvragen via onze site en vervolgens krijg je het format opgestuurd per mail. Geheel gratis! Als startende ondernemer wil je je kosten laag houden, dus geef ze dan ook vooral niet uit aan onnodige zaken. Het enige wat je zou kunnen overwegen is het in de arm nemen van een goede boekhouder of accountant. Uiteraard niet om jouw businessplan te schrijven, maar meer om bij de banken goed voor de dag te komen. Als je naar een bank moet voor financiering heb je immers maar één kans. Het kan jou een lekker gevoel geven als je weet dat het businessplan dat je geschreven hebt financieel ook klopt. Sterker nog, sommige banken zullen je zelfs vragen of je er al met een accountant naar gekeken hebt. Voor de bank is dat een klein stukje extra zekerheid dat ze op die manier proberen te verkrijgen.

Share:

Ik wil IBEO!