post-thumb

Op May 20, 2020

Corona Update #27 – Corona Persco 19 mei

Zojuist hebben we wederom een persconferentie kunnen zien van onze minister-president. Veel van de mededelingen lagen in het verlengde van de persconferentie van afgelopen keer. Hieronder een overzicht van de nieuw aangekondigde maatregelen:

  1. Op het terras mag je als huishouden bij elkaar zitten en hoef je dus geen 1,5 meter afstand te houden. Behoor je dus niet tot een huishouden dan moet je ook onderling 1,5 meter afstand houden.
  2. Je mag 30 gasten ontvangen in tegenstelling tot 30 aanwezige personen inclusief personeel. Dat geldt voor de horeca, maar ook voor theaters en bioscopen.
  3. Mogelijk, maar met een grote slag om de arm, kunnen sportscholen toch eerder open. Dat zijn ze nu aan het onderzoeken
  4. Of we op vakantie kunnen en of buitenlanders hier op vakantie mogen is nog helemaal onduidelijk en moet nog onderzocht worden. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de Nederlandse grenzen nooit gesloten zijn geweest. Dus dat er zelfs op dit moment, alhoewel zeer beperkt, toeristen in Nederland aanwezig zijn. De regel is: er geldt code oranje, dus tussen landen alleen reizen als het noodzakelijk is.
  5. Versoepeling bezoekmogelijkheden van verpleeghuizen. Maar dit wordt per verpleeghuis apart geregeld (dat ligt mede aan het aantal besmettingen uit het verleden en op het moment zelf).
  6. Het OV gaat per 1 juni volgens haar normale dienstregeling rijden.

Morgen volgt er meer nieuws. Dan worden namelijk de nieuw steunmaatregelen voor het bedrijfsleven en de burgers bekend gemaakt. We zijn benieuwd en wachten deze in grote spanning af. ps. Mocht je een eerder nieuwsbrief over het hoofd hebben gezien of wil je deze teruglezen, dan kan dat hier

Share:

Ik wil IBEO!