post-thumb

Op Mar 25, 2020

Corona Update #10 - Eerste loketten aanvraag bijstand geopend

Het is alweer de tiende nieuwsbrief en ook vandaag was er weer nieuws waar we je graag van op de hoogte houden!

De eerste loketten voor de bijstand aan zzp’ers zijn geopend. Hier kan je de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) aanvragen als je door de gevolgen van de coronacrisis in de problemen bent gekomen. Deze regeling geldt voor zelfstandig ondernemers en bedraagt maximaal €1500,31 per maand (voor een periode van maximaal 3 maanden). De Tozo komt ongeveer overeen met de Bbz (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) maar er zijn enkele aanpassingen. De eisen waar je allereerst aan moet voldoen zijn:

  1. Je hebt geen of nauwelijks inkomen meer als gevolg van de coronacrisis.
  2. Je hebt een acuut liquiditeitsprobleem. Als je nu voldoende geld op je rekening hebt kom je nu (nog) niet in aanmerking.

Het verschil met de Bbz komt neer op de onderstaande bepalingen (die mede het tempo en de versoepeling aangeven):

  1. Er wordt niet gekeken naar een eventueel inkomen van je partner.
  2. Er wordt niet gekeken of je nog ergens vermogen hebt.
  3. De doorlooptijd is 4 weken in plaats van 13 weken.

Op de websites van de gemeenten wordt overigens ook gesproken over dga’s, dus dat doet ons aannemen dat deze ook in aanmerking komen, wat natuurlijk goed nieuws is.

Op onze corona live blog kan je een overzicht vinden van alle gemeenten die het loket voor de aanvraag al hebben geopend. Hier vind je ook al het andere nieuws wat bij ons binnenkomt en wat we zo snel mogelijk met je willen delen!

Wil je de regelingen van de Tozo nog eens rustig en uitgebreid nalezen, kijk dan vooral op de website van de Rijksoverheid

Eerste online bootcamp!
Traditioneel hebben we elke dinsdag een bootcamp op kantoor. Vandaag hielden we deze voor het eerste online. Niet alleen omdat we het belangrijk vinden dat onze collega’s in beweging blijven. Maar onze personal trainer Joshua de Vriend is zelf ook een zzp’er. Juist nu moeten we er met z’n allen voor zorgen dat hun omzet zo veel mogelijk op peil blijft en dat zij als eerste betaald krijgen. Daarom hebben we geen moment getwijfeld om de bootcamp af te zeggen. Bovendien blijven we lekker fit en kunnen we daardoor onze klanten nog beter helpen in deze verwarrende tijd.

Morgen spreken we elkaar hopelijk weer in goede gezondheid!

Geert & Sjoerd

p.s. Mocht je een eerder nieuwsbrief over het hoofd hebben gezien of wil je deze teruglezen, dan kan dat hier:
IBEO Corona Update #1
IBEO Corona Update #2
IBEO Corona Update #3
IBEO Corona Update #4
IBEO Corona Update #5
IBEO Corona Update #6
IBEO Corona Update #7
IBEO Corona Update #8
IBEO Corona Update #9

Share:

Ik wil IBEO!