Corona Update #11 – Tozo aanvragen

Wij hebben gemerkt dat onze nieuwsbrieven met betrekking tot het ondernemerschap en de coronamaatregelen erg op prijs worden gesteld door al onze ondernemers, daarom hebben wij besloten onze nieuwsbrieven ook op onze website te zetten zodat we ook de ondernemers kunnen helpen die niet direct onze klant zijn.

Vandaag is er in de Tweede kamer gedebatteerd over het noodpakket om ondernemers en werknemers financieel tegemoet te komen. Natuurlijk waren er enkele op- of aanmerkingen, maar de maatregelen worden over het algemeen gesteund door alle partijen. Een blijk dat de politiek bereid is om over haar eigen schaduw te stappen en het belang van onze economie en jou als ondernemer met stip op nummer 2 zet (Volksgezondheid is uiteraard nog steeds de prioriteit). Het is belangrijk dat partijen bereid zijn om dat te doen, dat sterkt namelijk de regering in haar besluit om koste wat het kost de economie draaiende te houden.

Het enige waar de kamer wel toe opriep is om haast te maken met deze regelingen. Iets wat wij uiteraard alleen maar kunnen aanmoedigen. De minister heeft nogmaals beloofd dat te doen en daarmee eventuele fouten in de regeling op de koop toe te nemen.

Dit betekent dus wel dat we vooralsnog geen nieuws kunnen brengen inzake de aanvraag of de toepasbaarheid van de regelingen. We hadden gehoopt vandaag een deel van jullie onzekerheid weg te kunnen nemen.

Tot slot heeft de regering ook aangekondigd dat de noodmaatregelen geldend tot 6 april (dit is onder andere de maatregel om de horeca te sluiten), aanstaande dinsdag opnieuw worden bekeken. Dat duurt nog even, maar in ieder geval fijn om een datum te hebben waarop we nieuws mogen ontvangen.

Blijf bezorgen indien mogelijk!
Een aantal van onze klanten is overgaan tot het bezorgen en afhalen van maaltijden en het blijkt in veel gevallen een groot succes. Sommigen van hen kunnen hiermee volledig voorzien in hun vaste lasten. Daaruit blijkt niet alleen de veerkracht van jou als ondernemer, maar ook de steun van je vaste gasten aan de horeca. Trots kijken wij dan ook naar deze initiatieven en dankbaar naar de gasten die daar gebruik van maken! 

Aanvraag Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)
Elke dag komen er gemeentes bij die het loket voor steun aan ondernemers hebben geopend. Blijf dus de site van je gemeente in de gaten houden en hou alvast rekening met extreme drukte. Op onze website hebben we een overzicht geplaatst van alle gemeentelijke websites.

Shop local
De Albert Heijn en de Jumbo draaien omzet als nooit tevoren. Maar er is een groot aantal detailhandelaren dat ook levert aan de horeca. Die omzet valt nu natuurlijk grotendeels weg. Dus kan je het kan missen en je hebt tijd, ga dan in deze periode langs bij de lokale speciaalzaken. Zo komen zij ook hopelijk goed door deze crisis.

Dit was het voor nu! Blijf gezond en tot morgen!

Ben je een horecaondernemer?
Laat het leukste team jou helpen

Word vandaag nog klant en je krijgt je eerste maand gratis.

Ja, ik wil klant worden