post-thumb

Op Mar 31, 2020

Corona Update #15 - Persconferentie NOW-regeling

Zojuist heeft Minister Koolmees een persconferentie gehouden om ons te informeren over de NOW regeling. Het belangrijkste nieuws uit deze persconferentie is dat het loket voor de aanvraag op 6 april open is. Ook benadrukte hij nogmaals dat ook de kosten voor flexwerkers worden gecompenseerd. De belangrijkste punten uit zijn persconferentie zetten we hier voor je op een rij:

  1. Het loket is open op 6 april en gaat via het UWV. Heb je als ondernemer nog geen e-herkenning dan adviseren wij deze nu nog aan te vragen.
  2. De kosten voor flexwerkers worden ook vergoed. Dit staat nu niet opgenomen als verplichting om door te betalen.
  3. De regeling geldt met terugwerkende kracht tot 1 maart 2020
  4. Na de aanvraag ontvang je binnen 2 tot 4 weken het eerste voorschot (80% van de aanvraag).
  5. Omzetverlies wordt bepaald door een kwart van de omzet van 2019 af te zetten tegen de maanden maart, april en mei. Zie je in jouw geval de omzetdaling pas later dan mag je ook een andere periode dan maart, april en mei kiezen.
  6. De maximale vergoeding per personeelslid is €9.538.
  7. Het gaat om de echte loonsom. Dus ook werkgeverslasten worden deels vergoed. Ze gaan van brutoloon maal 1,3.
  8. 24 weken na afloop van de regeling moet de vaststelling worden aangevraagd door de ondernemer. Hiervoor is een accountantsverklaring nodig. Daarna zal het UWV binnen 22 weken een eindafrekening maken.
  9. Ze kondigen ook aan dat er mogelijk nog wijzigingen komen als dat de uitvoerbaarheid ten goede komt.

Onze mening tot zo ver: een draak van een regeling! We hopen dat ook de overheid dit snel inziet en we zullen dan ook een open brief aan het ministerie sturen. Wij ga andere kantoren mobiliseren om dit met ons te doen.
We blijven jullie uiteraard op de hoogte houden. Er zullen vandaag waarschijnlijk nog nuances worden toegevoegd welke we in de nieuwsbrief zullen meenemen van vanavond.

Tot slot: Shop local
We blijven het herhalen: shop local. De kleine ondernemers worden namelijk als hardste geraakt. En als ondernemers onder elkaar kunnen we elkaar op deze manier relatief eenvoudig steunen.

Om deze oproep kracht bij te zetten zijn we als kantoor begonnen met het koppelen van asperge-telers aan horeca-ondernemers en kleine winkels. Hiermee kunnen deze laatste groepen extra omzet genereren en willen we zorgen dat de aspergeboeren een goede prijs krijgen voor hun asperges. Omdat een deel van hun afzetmarkt verdwenen is, dreigen zij hun oogst onder een acceptabele prijs te moeten verkopen op de veiling of wellicht helemaal verloren laten gaan. De eerste horeca-ondernemers en winkels hebben zich al aangesloten. We hebben nu al 1 horecazaak die tijdelijk zijn zaak gaat omtoveren tot een asperge speciaal winkel. Fantastisch uiteraard! De trouwe achterban die veel van onze klanten heeft, kan er voor zorgen dat we met z’n allen de prijs van de asperge goed kunnen houden.

Wil jij ook deze vorm van extra omzet? Meld je dan aan bij ons initiatief via onderstaande knop!

Meld je aan!

p.s. Mocht je een eerder nieuwsbrief over het hoofd hebben gezien of wil je deze teruglezen, dan kan dat hier

Share:

Ik wil IBEO!