post-thumb

Op Mar 30, 2020

Corona Update #13 - Compensatie is Live & Nieuwe manieren van omzet genereren

Hoi allen,

Compensatie is live!

Na het live gaan van verschillende loketten bij gemeenten is vandaag aan het einde van de dag de tweede regeling beschikbaar de tegemoetkoming voor de tegemoetkoming schade van 4.000 euro voor direct getroffen branches.

Op de onderstaande site kan je de aanvraag indienen en kijken of jij in aanmerking komt voor deze regeling. Of je in aanmerking komt voor deze regeling wordt bepaald op basis van de SBI-code van je bedrijf. Weet je de SBI-code niet? Ze hebben op deze site ook een SBI code zoeker geplaatst. Dit gaat via je kvk nummer. De SBI codes gebruikt voor de horeca komen in elk geval in aanmerking voor deze eenmalige uitkering.

Voor de aanvraag heb je wel een eHerkenning nodig of een DigiD. de aanvraag kan online of doormiddel het opsturen van een formulier. Ze hebben twee weken nodig om een uitspraak te doen en na de uitspraak zullen ze binnen enkele dagen uitbetalen. Dus check snel of je aanmerking komt!

Check het hier!

Help elkaar door de crisis

In afwachting van alle regelingen ter hulp van ondernemers hebben we ook gekeken naar wat we zelf kunnen bijdragen en aan draaiende houden van de economie het bijstaan van ondernemers.

Daarbij stuitten wij op een stuk in de krant waarin stond dat de asperge en aardbeientelers het moeilijk hebben. Niet alleen verliezen zij een afzetmarkt (de horeca) maar ook zijn ze bang dat hun Oost-Europese arbeidskrachten niet komen of kunnen opdagen door toedoen van de maatregelen rondom Corona. En toen dachten wij uiteraard, laat de horeca er daar nu een heleboel van hebben. Arbeidskrachten die op dit moment stil zitten.

We hebben dan ook meteen contact opgenomen met een aantal klanten en een aantal telers. Beiden waren ze direct enthousiast. Horeca-ondernemers kunnen op deze manier aspergemenu’s, asperges of aardbeien gaan verkopen en indien nodig helpen op het land. Op deze manier hoeven de telers niet al hun asperges of aardbeien aan te bieden op de veiling tegen bodemprijzen of te laten verpieteren op het veld. Ons idee is dan ook om te zorgen dat we zo veel mogelijk schakels tussen de boer en de consument uit halen ten einde een goede prijs voor de boer te regelen en uitstekend product met goede marges voor de horeca-ondernemer. Zo werken we ons door de crisis!

Wil jij als horeca-ondernemer ook personeel uitlenen of extra omzet genereren? meld je dan snel aan en wij zorgen dat je in contact komt met telers. Dat kan via onderstaande aanmelding! Samen houden we de economie draaiende.

Meld je aan!

p.s. Mocht je een eerder nieuwsbrief over het hoofd hebben gezien of wil je deze teruglezen, dan kan dat hier:
IBEO Corona Update #1
IBEO Corona Update #2
IBEO Corona Update #3
IBEO Corona Update #4
IBEO Corona Update #5
IBEO Corona Update #6
IBEO Corona Update #7
IBEO Corona Update #8
IBEO Corona Update #9
IBEO Corona Update #10
IBEO Corona Update #11
IBEO Corona Update #12

Share:

Ik wil IBEO!