post-thumb

Op Mar 31, 2020

Corona Update #14 - Aanvraag tegemoetkoming

Vandaag was het heel druk met de aanvraag van de €4.000 tegemoetkoming. De site was regelmatig niet beschikbaar, maar we lopen niets mis. Ondernemers hebben drie weken om deze aanvraag te doen. We verwachten dat de site binnenkort weer bereikbaar is. Voor de zekerheid delen we ook nog even de regels om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen.

  1. Je SBI code (standaard indeling KvK) valt onder een van de direct getroffen branches. Afgelopen weekend is daar een extra branche aan toegevoegd. Dat is de detailhandel non-food.
  2. Je hebt minsten €4.000 omzet verlies
  3. Minstens €4.000 vaste lasten

Mocht je trouwens denken dat je SBI code wel opgenomen had moeten zijn in de lijst, maar is dit niet het geval? Dan kan jij via deze link het formulier invullen. Dan zullen ze beoordelen of deze toch opgenomen had moeten worden. Is je SBI code fout bij de KvK dan raadt de KvK aan ook datzelfde formulier te gebruiken en in de toelichting je verhaal te doen. Wel altijd goed om deze alsnog te wijzigen, maar daar heb je voor de aanvraag voor deze regeling dus niets aan.

Maatregelen 6 april
Vandaag berichtte verschillende media al dat de maatregelen geldend tot 6 april (o.a. sluiting van de horeca) verlengd zullen worden. Dit gaat echter om gelekte informatie. Ondanks dat dit waarschijnlijk juiste informatie is, willen we toch wachten met de berichtgeving hier over tot morgen na het officiële bericht van de overheid. Dus morgen in ieder geval duidelijkheid!

Tozo
De Rijksoverheid heeft definitief bevestigd dat ook de DGA valt onder regeling van bijzondere bijstand welke aangevraagd kan worden bij je gemeente. Heb je dus als DGA door deze crisis nu geen inkomen meer, dan kan je je melden bij je gemeente om gebruik te maken van deze regeling. Je moet hier wel voor kunnen aantonen dat je bv je salaris niet kan voldoen.

p.s. Mocht je een eerder nieuwsbrief over het hoofd hebben gezien of wil je deze teruglezen, dan kan dat hier

Share:

Ik wil IBEO!