post-thumb

Op Mar 18, 2020

Corona Update #2 - Het sluiten van de horeca

We proberen je zo goed mogelijk op de hoogte te houden en bij te staan in deze lastige tijd. Daarom een extra nieuwsbrief met info over het sluiten van de horeca, het aanvragen van werktijdverkorting en de aanvraag voor uitstel belasting betaling.

Sluiting horeca
Gisteren middag is het besluit om de horeca, de scholen en de kinderdagverblijven te sluiten dan toch genomen. Dit heeft uiteraard grote impact voor al onze horecaklanten en medewerkers. We hopen dat iedereen hier goed door heen komt en dat deze sluiting snel over is.

Vanmiddag om 16:00 is het besluit voor de horeca wel iets aangepast en mag er toch worden afgehaald. Wel mag er absoluut geen consumptie in huis worden genuttigd.

Werktijdverkorting
Het is momenteel erg druk en de site voor de aanvraag van de werktijdverkorting ligt er regelmatig uit. Bij het invullen van deze aanvraag wordt er gevraagd om overzicht van je medewerkers. Een template voor deze lijst kan je hier downloaden.

Uitstel betaling belasting
In de nieuwsbrief die we afgelopen vrijdag hebben verstuurd hebben we iedereen geadviseerd de brief voor uitstel betaling belasting in te vullen. Er zitten wel een aantal regels aan deze aanvraag. Je moet bijvoorbeeld wel écht in betalingsproblemen komen. Bijvoorbeeld door personeels- en huurverplichtingen, Ook mag je niet al in de problemen zijn geweest voordat deze crisis begon. Dus let goed op voor je de uitstelaanvraag indient.

Ben je van plan een bepaalde aangifte of aanslag niet te betalen als gevolg van de getroffen coronamaatregelen, laat het ons dat dan weten. We zullen dan ook per aanslag of aangifte een brief naar de belastingdienst sturen. We willen er namelijk zeker van zijn dat jullie aanspraak maken op deze regeling zodat we je beter kunnen helpen in het proces.

Tot slot: Blijf ons bellen met al jullie vragen en let goed op jezelf en elkaar,

Team IBEO

Share:

Ik wil IBEO!