post-thumb

Op May 04, 2020

Corona Update #23 – Aankondiging extra maatregelen

Goed nieuws! De overheid is vandaag met een aankondiging gekomen van extra maatregelen. Het is een aankondiging, dus helaas nog geen uitwerking. We kunnen dus helaas nog niet adviseren. Maar we blijven er bovenop zitten om te weten hoe de onderstaande regelingen er uit gaan zien zodat we weten wat ze betekenen in de praktijk:

  1. Urencriterium wordt losgelaten voor IB ondernemers. Om in aanmerking te komen voor bijvoorbeeld zelfstandigenaftrek en startersaftrek moet je minimaal 1255 uren aan je onderneming werken. Die eis zal gewijzigd worden. Of ze deze helemaal zullen loslaten of dat er sprake zal zijn van een verlaging is nog niet bekend.
  2. Voor groot aandeelhouders van ondernemingen zullen ze korting geven op de loonheffing. Eindelijk een echte regeling voor de DGA. Hoeveel korting en over welke maanden is nog niet bekend. We zullen dus voorzichtig zijn met het indienen van de aangiftes over april zodat we kunnen adviseren.
  3. Verliesverrekening is eerder toe te passen. Ga je dit jaar verlies maken en had je vorig jaar winst? Dan mag je deze verliezen eerder verrekenen.

Dit was het voor nu, we houden je op de hoogte! ps. Mocht je een eerder nieuwsbrief over het hoofd hebben gezien of wil je deze teruglezen, dan kan dat hier

Share:

Ik wil IBEO!