post-thumb

Op Mar 18, 2020

Corona Update #3 - Nieuwe maatregelen

Ook vandaag weer een korte nieuwsbrief omdat we je zo goed mogelijk op de hoogte willen houden van de stand van zaken en de mogelijkheden. In de toespraak van onze minister-president werd wederom de ernst en onzekerheid van deze situatie benadrukt en wij beseffen als geen ander dat de gevolgen voor ondernemers enorm kunnen zijn. Je moet creatief zijn, maar ook ingrijpende maatregelen nemen die je vaak ook aan het hart gaan.

Bij het bepalen van deze maatregelen moet je proberen een onderscheid te blijven maken tussen zakelijke en paniek maatregelen, een keuze die soms moeilijk te maken is door de onzekerheid. Het kan daarbij helpen om beslissingen goed met een derde te bespreken. Natuurlijk zijn staan wij zo veel mogelijk voor jullie klaar om te overleggen, dus neem bij twijfel altijd contact op.

Daarnaast kunnen we de volgende zaken voor je oppakken:

  1. We gaan bij al onze klanten kijken of middeling mogelijk is. Wil je hier gebruik van maken en ben je geen klant bij IBEO laat het dan aan je accountant of boekhouder weten. Al onze klanten krijgen sowieso een bericht of middeling tot de mogelijkheden behoord.
  2. Betaal je al een voorlopige aanslag voor 2020, dan zal deze door de situatie mogelijk verlaagd moeten worden. Laat je accountant of boekhouder weten als dat bij jou het geval is.

Tot slot
Al onze medewerkers werken al vanaf vrijdag thuis. Sommigen van hen hebben kinderen welke nu niet naar de crèche of naar school kunnen. We rekenen dan ook op jullie begrip inzake deze situatie. We kunnen daarom niet altijd direct opnemen of je kan kindergeluiden op de achtergrond horen. Dit alles heeft geen invloed op hun inspanningen voor jou, sterker nog: ze zetten op dit moment allemaal een stapje bij! Mijn dank naar hen is dan ook groot, ik hoop die van jullie ook.

Blijf op jezelf en elkaar letten, en natuurlijk bij vragen altijd bellen (we kunnen het niet vaak genoeg zeggen).

p.s. Mocht je een eerder nieuwsbrief over het hoofd hebben gezien of wil je deze teruglezen, dan kan dat hier.

Share:

Ik wil IBEO!