post-thumb

Op Mar 24, 2020

Corona Update #5 - Persconferentie voor ondernemers

Graag willen we je weer op de hoogte houden van de ontwikkelingen op bedrijfseconomisch gebied met betrekking tot de gevolgen van de verspreiding van het coronavirus maar ook andere ondernemerszaken die in deze tijd niet mogen worden vergeten.

Na de persconferentie van gisteren merkten we een golf van opluchting bij onze klanten en onszelf. Het waren dan ook zeer goede en verregaande maatregelen. De meeste groepen kregen gisteren te horen dat ze gecompenseerd gaan worden. Helaas werd er een groep nog niet genoemd: de DGA’s. We hopen dat er ook voor hen compensatie komt. Bijvoorbeeld dat zij op dezelfde regeling als de zzp’ers een beroep kunnen doen. ZZP Nederland heeft dit in ieder geval op de agenda gezet bij het ministerie.

Het is duidelijk dat de gister aangekondigde maatregelen op hele korte termijn doorgevoerd zullen worden, maar we moeten even geduld hebben voordat we deze kunnen aanvragen. We houden je uiteraard op de hoogte wanneer we voor je aan de slag kunnen gaan. Het is overigens heel belangrijk om te onthouden dat je alleen aanspraak maakt op het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) als jij je personeel doorbetaalt en als je niemand ontslaat om bedrijfseconomische redenen.

Ondernemerstip
We zijn voor je op zoek gegaan naar ondernemersvoordelen, die snel kunnen bijdragen aan jullie liquiditeitspositie. Wil je een analyse laten uitvoeren op je loonkosten van de afgelopen jaren, dan kan Value2u je daar bij helpen. Zij kunnen je helpen met het geld terug halen op de loonkosten bij de belastingdienst of bij subsidieverstrekkende instanties. De afgelopen jaren hebben zij veel successen geboekt in de horecabranche en ze werken volgens het no cure no pay principe. Wil je hier gebruik van maken? Dan is het belangrijk dat je minimiaal tien loonstroken per maand hebt en minimaal twee jaar bestaat. Wil je hier nog meer informatie over? Raymond en Geert zullen over dit onderwerp morgen een webinar geven om 16:00 (aanmelden is niet meer mogelijk).

Wil je je al direct bij hen aanmelden, dan kan dat natuurlijk ook! Klik dan hier.

Houd de economie draaiende!
Zoals gisteren bleek doet de overheid er alles aan om de economie draaiende te houden. Maar we kunnen hier ook zelf een rol in spelen. Wij willen jullie dan ook op het hart drukken om, als dat mogelijk is uiteraard, zo veel mogelijk de normale uitgaven te blijven doen. Had je bijvoorbeeld een kappersafspraak staan, betaal dan toch de helft van een normale knipbeurt bijvoorbeeld. Bestel af en toe eten bij een van je favoriete restaurants en blijf, voor zo ver mogelijk, je rekeningen op tijd betalen. We moeten tijdens deze crisis schouder aan schouder staan.

Wij komen in ieder geval morgen weer met een update en hopen dat jullie ons blijven met bellen met al jullie vragen!

Groet,

Geert & Sjoerd

p.s. Mocht je een eerder nieuwsbrief over het hoofd hebben gezien of wil je deze teruglezen, dan kan dat hier.

Share:

Ik wil IBEO!