post-thumb

Op Mar 24, 2020

Corona Update #7 - Maatregelen IBEO

Behalve dat de banken vandaag hebben aangegeven ook bij te springen, was er vandaag weinig nieuws voor de ondernemers. We wachten nog steeds op de invulling van de maatregelen van de overheid. We willen namelijk graag antwoord geven op al jullie terechte vragen. Voor een deel van jullie is al duidelijk dat jullie aanspraak maken op de aangekondigde maatregelen. Maar vragen die we nog voor jullie aan het uitzoeken zijn zijn:

  • Wat is er geregeld voor de DGA?
  • Maak ik als ondernemer ook aanspraak op de aangekondigde bijstand voor zzp’ers?
  • Hoeveel moet ik mijn oproepkrachten doorbetalen?
  • Ik heb meerdere vestigingen. Krijg ik ik per vestiging 4000 euro?
  • Moet ik mijn payroller nog wel betalen. Zij zijn toch verantwoordelijk voor mijn personeel?

Elk uur houden we alle updates bij om jullie antwoord te kunnen geven op bovenstaande vragen. We zullen er voor zorgen dat jullie niets mislopen en jullie geen gebrek aan informatie hebben.

Het laatste nieuws is in ieder geval dat de gemeente Rotterdam en Amsterdam hebben aangekondigd niet op de rijksoverheid te wachten, maar uiterlijk maandag al een plan hebben om de zzp’ers bij te staan.

Hoe regelen we het bij IBEO tijdens de Corona uitbraak?

1. Vanaf afgelopen vrijdag werken alle collega’s vanuit huis. We hebben er uiteraard voor gezorgd dat iedereen de spullen heeft om op een goede manier te kunnen werken, zodat jullie er zo min mogelijk van merken. Wel gaat er elke dag iemand van ons naar kantoor om te zien of er voor jullie post is.
2. Normaal hebben we elke dinsdag een bootcamp op kantoor. Ondanks dat iedereen thuis werkt, willen we deze gewoon door laten gaan in een online variant. Zo gaat het normale leven zo veel mogelijk door. Maar ook is de trainer Joshua een zzp’er en vinden wij dat we zo veel mogelijk onze ondernemers moeten blijven steunen
3. Aanstaande vrijdag hebben we de eerste online vrijdagmiddagborrel bij IBEO. Deze is sowieso heilig bij IBEO, maar op die manier houden we ook het sociale contact tussen collega’s intact. Wij gebruiken de app House party hier voor. Dat is voor iedereen een hele goede tip om leuk contact te houden met vrienden en familie.

Tot morgen!

p.s. Mocht je een eerder nieuwsbrief over het hoofd hebben gezien of wil je deze teruglezen, dan kan dat hier.

Share:

Ik wil IBEO!