De aftrek van voorbelasting met betrekking tot een skybox

Gezellig met je klanten naar een voetbalwedstrijd in de skybox? Zorg dan wel dat je administratie op orde is, anders kan het snel een dure grap worden.

De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan over de aftrek van voorbelasting met betrekking tot de huur van stoelen in een skybox naar aanleiding van een zaak over twee broers . De broers huurden met hun bedrijf stoelen in een skybox met catering waar zij met klanten wedstrijden bezochten. De betaalde btw over de huur van deze skybox werd door de broers afgetrokken in de BV, omdat zij van mening waren dat de stoelen in de skybox aan te duiden waren als relatiegeschenken.

Volgens de belastinginspecteur diende de skybox geen zakelijke belangen, maar voornamelijk de persoonlijke belangen van personeel en relaties van de BV. Oftewel, de stoelen waren hoofdzakelijk bedoeld om gewoon van een potje voetbal te genieten. De fiscus legde vooral nadruk op de gebrekkige administratie van het gebruik van de stoelen in de skybox door de broers.

De Hoge Raad heeft aangegeven dat er duidelijke documentatie nodig is om zakelijke gebruik van een skybox te bewijzen. In casu heeft de Hoge Raad daarom de belastinginspecteur gelijk gegeven. Het zou kunnen dat in sommige gevallen het bekijken van een voetbalwedstrijd in een skybox als een zakelijke activiteit kwalificeert. Er zal dan in ieder geval duidelijke documentatie nodig zijn om dit te bewijzen.

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zal gaan bepalen of de naheffing van ruim 14.000 in stand zal blijven.

Ben je een ondernemer?
Laat het leukste team jou helpen!

Meld je vandaag aan en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten