Duurzaam ondernemen: 3 waterbesparende tips!

Duurzaam ondernemen klinkt soms wat ingewikkeld, maar eigenlijk is het heel eenvoudig. Zo kan je met behulp van onderstaande tips gemakkelijk waterverbruik voorkomen.

De waterbesparende Perlator
Allereerst is het slechts een kleine ingreep om perlators op je kranen te installeren. De perlator, ook wel mousseur genoemd is een opzetstuk dat je aan het uiteinde van een kraan kan schroeven en deze zorgt ervoor dat er lucht wordt toegevoegd aan het water. Hierdoor stroomt er minder water door de kraan, maar neemt de kracht niet af. Bovendien spettert het water minder in het rond. Een perlator kost ongeveer €1,50. Voor douchekoppen zijn er ook speciale perlators op de markt waardoor je als hoteleigenaar ook eenvoudig water bespaart.

De waterloze wc
Voor €225 ben je al in het bezit van een waterloos urinoir. Op een normaal toilet gebruik je ongeveer vijf liter water per keer en bij een waterloos exemplaar dus niks. Wel is er speciaal onderhoud vereist, zo moet wel de afdek vloeistof regelmatig worden vervangen, maar je moet ook bedenken dat minder waterverbruik ook de kosten van de waterschapsbelasting verlaagt.

De sensorkraan
Voor een waterbesparing van ruim 85% is het handig om een sensorkraan te installeren. Deze kranen verminderen niet alleen het gebruik van water, ze zijn ook veel hygiënischer voor uw gasten, omdat zij de kranen niet aan hoeven te raken. Ook kan je van tevoren de temperatuur instellen waardoor je ook weer bespaart op het gebruik van energie.

Voor de aanschaf van een of meerdere van deze waterbesparende producten is het natuurlijk wel handig om even de balans op te maken hoeveel geld je daadwerkelijk gaat besparen. Mocht je hier hulp bij nodig hebben dan kan je natuurlijk altijd even contact opnemen met ons.

Ben je een ondernemer?
Laat het leukste team jou helpen!

Meld je vandaag aan en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten

Leonie Poortvliet
Door Lauressa op 7 november 2018
Leonie Poortvliet
Romy Bakker
Door Lauressa op 7 november 2018
Romy Bakker
William Jarret
Door Lauressa op 7 november 2018
William Jarret