post-thumb

Op Aug 26, 2015

Financiele administratie

Financiële administratie is een verplichting voor iedere onderneming. Maar dat wil nog niet zeggen dat een goede financiële administratie ook niet erg handig kan zijn voor een ondernemer. Wat ondernemers nog wel eens vergeten is dat je met een degelijke financiële administratie je bedrijf goed kunt leiden. Met name wanneer het bedrijf groeiende is of wanneer je als ondernemer de ambitie hebt om het bedrijf te laten groeien is het erg handig om een goed inzicht te hebben in je cijfers. En een goede financiële administratie helpt je daarbij. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je ook een boekhouder of accountant hebt die jou hierbij kan helpen. Gelukkig is IBEO hierin gespecialiseerd. IBEO verwerkt de administratie namelijk op zeer regelmatige basis en houdt precies in de gaten welke zaken er nog ontbreken. Zo heb je als ondernemer dus altijd up-to-date cijfers en daar kun je op sturen! Benieuwd hoe dat werkt? Plan een afspraak in voor een online kennismaking en demonstratie in één van onze online meeting rooms.

Financiele administratie in laten richten door IBEO

Financiële administratie quickscan

Financiële administraties optuigen is een leuke klus. Deze klus begint met het maken van een zogenaamde ‘quickscan’. Een quickscan is niks meer dan een korte inventarisatie. Wanneer wij bij IBEO een nieuwe klant mogen verwelkomen kijken wij altijd eerst wat voor geldstromen er in de onderneming omgaan. Hoe wordt er bijvoorbeeld omzet gegenereerd, waar koopt de ondernemer zijn goederen of diensten in en met welke btw-tarieven heeft de ondernemer te maken? Deze informatie is voor ons belangrijk, omdat wij op basis daarvan kunnen gaan kijken hoe we de financiële administratie zo efficiënt en overzichtelijk mogelijk in kunnen richten.

Financiële administratie inrichten

De financiële administratie wordt ingericht op basis van de resultaten van de eerdergenoemde quickscan. We hebben het dan over het inrichten van systemen (software) en op maat gemaakte rapportages voor de ondernemer. Voor IBEO is het van belang dat we zo efficiënt mogelijk gebruik maken van de software die voorhanden is. Voor de ondernemer is het natuurlijk van belang dat hij zo weinig mogelijk tijd kwijt gaat zijn aan het aanleveren van zijn financiële administratie. Bovendien wil hij inzicht in zijn financiële administratie en wel op een duidelijke en overzichtelijke manier. Het is aan IBEO om daarvoor goede rapporten te ontwerpen.

Financiële administratie pakket

Financiële administratie pakketten zijn er in alle soorten en maten. Bij IBEO werken wij in de basis met Twinfield. Twinfield is een online boekhoudpakket waar wij vervolgens allerlei andere pakketten op aan kunnen sluiten. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld The Next Invoice als facturatiesysteem (indien de ondernemer facturen verstuurt naar zijn klanten) of Kassatellen.nl voor de ondernemers met een kassa (met name dus horeca en retail). Door al deze pakketten op maat in te richten voor de ondernemer en goed op elkaar aan te laten sluiten besparen wij zowel IBEO als de ondernemer veel tijd en energie. Benieuwd hoe we dat doen? Maak snel een afspraak en maak vrijblijvend kennis met IBEO!

Share:

Ik wil IBEO!