post-thumb

Op Jun 12, 2014

Freelance boekhouder

Op zoek naar een freelance boekhouder? Vraag jezelf eerst eens af waar je deze freelance boekhouder precies voor nodig hebt. Wij geloven namelijk niet zo zeer in freelancers. Waarom niet? Omdat bij het voeren van een degelijke administratie veel meer komt kijken dan alleen de boekhouding. Je krijgt namelijk ook te maken met jaarcijfers (accountantswerk), belastingaangiften (werk voor een fiscalist) en misschien zelfs salarisadministratie (je raadt het al: werk voor een salarisadministrateur. Maar hoe kun je dan toch voor een scherp bedrag je boekhouding uitbesteden? Bekijk snel hoe wij daar tegenaan kijken op onze homepage!

Freelance boekhouder gezocht

Een freelance boekhouder zoeken doe je op het internet. Of gewoon in je eigen kennissenkring. De afgelopen jaren is het aantal zzp-ers of zelfstandigen in Nederland fors gestegen. Steeds meer mensen nemen de stap naar een eigen bedrijf. Een eerste stap is dan vaak de start als freelancer. In onze branche wordt je dan dus freelance boekhouder. Een freelance boekhouder verstaat als het goed is zijn vak en kan zodoende zorg dragen voor een op-en-top administratie van zijn klanten. Een freelance boekhouder kent zelf ook de risico’s van het ondernemerschap wat hem een groot voordeel brengt ten opzichte van boekhouders werkzaam voor een groot kantoor. Hij weet immers wat zijn klanten bezig houdt en kan zijn klanten dus ook goed adviseren. Een freelance boekhouder loopt namelijk tegen dezelfde dingen aan als waar iedere andere ondernemer tegenaan loopt. Het is dus nog helemaal niet zo een slecht idee om een freelance boekhouder in de arm te nemen! Het enige nadeel van een freelance boekhouder is dat hij beperkt is in zijn kennis. En dat is niet negatief bedoeld, maar een freelancer kan in zijn eentje natuurlijk nooit hetzelfde weten als een aantal professionals samen. Daarnaast is het ook vrijwel onmogelijk dat een freelance boekhouder gespecialiseerd is in zowel boekhouden, als jaarrekeningen opmaken als belastingaangiften opmaken, etc. Op zoek naar een freelance boekhouder

Freelance boekhouder uurtarief

Het uurtarief van een freelance boekhouder kan flink uiteen lopen. Dat komt voornamelijk doordat iedere freelance boekhouder een andere achtergrond heeft en een ander kennisniveau heeft. Zo zal een freelance boekhouder met de nodige diploma’s op zak en meer dan tien jaar werkervaring bij grote accountantskantoren hoogstwaarschijnlijk duurder zijn dan de freelance boekhouder die net klaar is met een thuisursus boekhouden en het nu maar eens in het echt wil gaan proberen. Hoe dan ook; bij het uurtarief van een freelance boekhouder moet je denken aan een bedrag van rond de 40 tot 60 Euro per uur. Als het veel meer dan dat is moet je jezelf afvragen of zijn diensten het uurtarief nog rechtvaardigen. Er zijn trouwens ook steeds meer freelance boekhouders die met vaste prijzen gaan werken. Zo doen wij dat bij IBEO ook. Bij ons betaalt de klant gegarandeerd een vast bedrag per maand en daar wordt dan in principe alles voor gedaan. Zo weet de klant altijd waar hij aan toe is.

Freelance boekhouder Amsterdam

In Amsterdam wemelt het van de freelance boekhouders. Maar laat je door alle mooie praatjes niet gek maken! Er zijn een heleboel freelance boekhouders die jou allerlei slimme, belastingbesparende trucs voorhouden. Laat je daar niet door voor de gek houden. Belasting betalen moet je altijd, het enige wat je kunt doen is creatief omgaan met het moment van betalen. Laat je dus niet lekker maken door dat soort malafide verkooppraatjes. In Amsterdam zijn er ook een heleboel goede kantoren waar de prijzen heel netjes zijn. Bijvoorbeeld IBEO. Kijk maar eens op onze pagina waar de tarieven vermeld staan. Je zult zien dat het allemaal niet zo duur is als je in eerste instantie zou verwachten!

Share:

Ik wil IBEO!