Is jouw horecazaak al klaar voor Koningsdag 2019? Doe de checklist!

Over een paar weken is het weer zover. De KNH heeft voor alle horecaondernemers de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet. Doe de checklist en zorg er zo voor dat jouw zaak Koningsdag-proof is!

1. Regel alle vergunningen
Wil je een buitentap plaatsen of heb je livemuziek geregeld? De gemeente waar jouw horecazaak is gevestigd weet exact welke regels er gelden en vaak moet je er vroeg bij zijn. Vraag dus bijtijds je vergunning aan.

2. Veiligheid staat voorop
Bij zo’n groots evenement is de veiligheid van de gasten natuurlijk het allerbelangrijkste. Met de jaren zijn de eisen strenger geworden daarom is het geen slecht idee om de regels van jouw gemeente goed te bestuderen.

3. Maak het de brandweer gemakkelijk
Het is verstandig om goed na te denken welke versieringen snel vlam vatten zodat je deze niet gebruikt. Zorg eveneens voor veilige vluchtroutes. Een zekere mate van crowd-control is ook geen overbodige luxe. Komt de brandweer controleren? Zorg dan dat je de brandveiligheid van jouw zaak op orde hebt (hier vind je de landelijke folder ‘Brandveilige horeca, tips voor restaurants en cafés’)

4. Waar schenk je in?
Ook voor het gebruik van plastic bekers of glazen gelden regels in de verschillende gemeenten. Verdiep je in de eisen waar jouw zaak aan moet voldoen.

5. Zorg voor een goed team
Koningsdag is hard werken voor horecapersoneel. Bovendien is het een in de horeca-cao een erkende feestdag waardoor je vakkrachten recht hebben op een compensatie. Maak je gebruik van extra personeel? Let er goed op dat zij ook aan alle regels voldoen (bijvoorbeeld wanneer je de hulp van scholieren wil gebruiken).

6. Check je geluid!
Het is zeer nuttig om van te voren even te checken hoe hard je geluid mag zijn tijdens Koningsdag. Op de website van de KNH kan je de regels vinden.

7. Roken moet buiten
Sinds 2018 is bepaald dat horecabedrijven geen rookruimte meer mogen hebben in hun zaak. Dit geldt dus ook tijdens Koningsdag.

8. Let op de hygiëneregels voor eten en drinken
Heb je een buitentap of verkoop je eten, zorg er dan voor dat deze ook voldoen aan de hygiënecode voor horeca, want het zou zomaar kunnen dat de NVWA komt controleren.

Heb je de checklist succesvol kunnen afvinken? Dan wensen wij jou een hele fijne feestdag toe!

Ben je een horecaondernemer?
Laat het leukste team jou helpen

Word vandaag nog klant en je krijgt je eerste maand gratis.

Ja, ik wil klant worden