IWEO of IBEO een interview met Jeroen Bults

Jeroen Bults begon in 2002 zijn eigen Werving & Selectie bureau . Aan IBEO vertelt hij over zijn weg daar naar toe en hij deelt ook zijn visie op het ondernemerschap!  

Je bent een ambitieuze schoolverlater, diploma op zak en wat wil je? In mijn geval wilde ik hard werken, een toffe baan en geld verdienen. Het liefst snel en veel. Mijn carrière begon ook met die drive. “Partner worden bij een accountants kantoor” dacht ik. Een baan bij Deloitte en Nivra gaan doen. Boring en toch echt niet mijn ding, zo bleek na een jaar. Makelaardij? Ja, gaaf! Onderaan beginnen en dan later een eigen kantoor. “IWEO” (Ik Word Een Ondernemer) dacht ik. Wat een wereldje. Niet mijn ding. Nog een jaar verdaan. Of was dat gewoon nodig om inzicht te krijgen? Twee jaar met het hoofd gekozen omdat ik mijn ambitie om wilde zetten naar geld, ha ja en een beetje meer geld.

Keuzes. Ik maakte vervolgens de keuze niet het geld maar mijn hart te volgen. Inzicht komt met de jaren. Ondanks wat anderen daarvan vonden. Ik ging bij een uitzendbureau beginnen; Manpower. Na 5 jaar, het was werkelijk een fantastische tijd met super collega’s en dito carrièrestappen ging ik voor aandeelhouders werken. IWEO (Ik Werd Een Ondernemer) met een klein beetje aandelen. We deden projecten bij bedrijven voor ICT netwerken en beheer. Na 4 jaar had ik 9 aandeelhouders. Deze mannen, ja het waren allemaal mannen, spraken altijd over geld, aandelen en auto’s. Geen sociale interesse, weinig empathisch vermogen. Ik wilde weg. Had destijds gekozen mijn hart te volgen en wilde niet langer in deze wereld blijven hangen.

Terug naar mijn hart. Zelf beslissen welke koers je vaart, wat je doet en waar je voor gaat. Ik moest het zelf gaan doen. En ja, IBEO (Ik Ben Een Ondernemer). Verder in het recruitment vak. Nieuwe diensten en services ontwikkelen. Dat ging het worden.

In 2002 begon ik met mijn zakelijk partner, Nico Kaandorp, het bedrijf EN HR solutions. We starten als Werving & Selectie bureau voor de starters op de arbeidsmarkt. Mede door de samenwerking met Studentenwerk maakten we een voorspoedige start.  Door het werken met fun en creativiteit hebben we kans gezien om uit te groeien tot “de” RPO (Recuitment Proces Outsourcing) specialist van Nederland. Belangrijker dan dat, we zijn een stabiel groeiende organisatie waar mensen met drive en passie werken. Aan nieuwe ideeën geen gebrek. We helpen bedrijven bij het ontwikkelen van hun employer brand, maken vacature websites, facebook pagina’s en nemen alle recruitmentactiviteiten deels of geheel over. Daarnaast hebben we een trainingstak waar we bedrijven en mensen trainen op een bijzondere manier. In het theater en altijd met trainers die ook acteur zijn.

Waar gaat het om (volgens mij)
Je hart volgen om met je hoofd en handen waarde te creëren en toe te voegen. Ruimte geven aan jezelf en de mensen waar je mee te maken krijgt, medewerkers (bewust als eerste genoemd), klanten, leveranciers, partners en alle mensen waar je mee te maken hebt. Luisteren, blijven nadenken, afstemmen en creëren. Doen dus. Ook al maak je fouten, voor je het weet ontstaan de mooiste dingen. Ha, natuurlijk maak je fouten. Er lopen verkeerde mensen rond. En al let je heel goed op, je vertrouwd wel eens teveel op iemand. Gelukkig. Fouten maken is goed. Ze moeten niet te groot zijn, maar je leert ervan.

Wat doe ik goed, wat mis ik? Ik luister!”

Jeroen Bults

Ben je een ondernemer?
Laat het leukste team jou helpen!

Meld je vandaag aan en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten