Kleineondernemersregeling (KOR) verandert vanaf 2020

Vanaf 1 januari 2020 wordt de kleineondernemersregeling (KOR) gemoderniseerd. Deze wordt namelijk afhankelijk van je omzet.

Heb je een omzet in Nederland van maximaal €20.000 dan kan je vanaf het moment van de ingang van deze wijziging kiezen voor een vrijstelling van de omzetbelasting. Je brengt dan geen btw meer in rekening aan je afnemers en je vermeldt dus ook geen btw meer op je rekeningen. Bovendien hoef je als ondernemer geen btw-aangiften meer te doen en word je vrijgesteld van de bijbehorende administratieve verplichtingen. De btw die andere ondernemers aan je in rekening brengen kan je niet meer aftrekken.

LET OP: Deze regeling geldt alleen voor in Nederland verrichte goederen en dienstenlevering.

De keuze voor deze nieuwe vrijstellingsregeling geldt voor minimaal drie jaar, of tot je de €20.000 grens overschrijdt. In dat laatste geval moet je btw berekenen vanaf de levering waarmee je de  €20.000 grens overgaat. De omzet voor overschrijding blijft vrij van btw, voor de overige omzet moet je weer de normale btw-administratie bijhouden. De drie jaren die erop volgen komt jouw bedrijf niet meer in aanmerking voor de KOR.

Vanaf 1 juni tot 20 november 2019 kan je jouw bedrijf aanmelden bij de Belastingdienst. Als je onder de huidige KOR een ontheffing hebt van administratieve verplichtingen dan ga je automatisch over naar de nieuwe regeling (de belastingdienst stuurt je daarover een brief).

Mocht je hier vragen over hebben dan kan je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen!

Ben je een horecaondernemer?
Laat het leukste team jou helpen

Word vandaag nog klant en je krijgt je eerste maand gratis.

Ja, ik wil klant worden