post-thumb

Op Jul 11, 2017

Het Lage Inkomensvoordeel (LIV)

Ben je ondernemer en heb je werknemers in dienst met een laag loon? Sinds januari 2017 geldt het Lage Inkomensvoordeel (LIV), een nieuwe jaarlijkse tegemoetkoming in de loonkosten voor werknemers met een laag loon.## Wanneer heb je recht op het lage inkomensvoordeel?

Ondernemers die voldoen aan onderstaande drie voorwaarden hebben recht op het lage-inkomensvoordeel: * De werknemer heeft een gemiddeld uurloon van minimaal 100% en maximaal 125% van het wettelijk minimumloon voor werknemers van 23 jaar en ouder.

  • De werknemer heeft ten minste 1.248 verloonde uren per jaar (contracturen en uitbetaalde extra uren).
  • De werknemer heeft de AOW-leeftijd nog niet bereikt.

Op de website van de Belastingdienst staat precies omschreven hoeveel het voordeel precies is (dit kan wel oplopen tot €2.000 per werknemer per jaar). Het doel van het lage inkomensvoordeel is om laaggeschoolde werknemers meer arbeidskansen te bieden. Daarmee wordt dus de werkgelenheid voor deze doelgroep gestimuleerd. ## Wat moet je doen om het lage inkomensvoordeel te krijgen?

Als je goed je aangifte doet van je loonheffingen over 2017 hoef je in principe niks te doen. De UWV beoordeelt op basis van deze aangifte of je recht hebt op het inkomensvoordeel. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je gegevens goed invult anders loop je het lage-inkomensvoordeel deels of helemaal mis. Pas in 2018 wordt het lage-inkomensvoordeel uitbetaald. Op de website van de Belastingdienst staat een handige tool om te checken of je recht hebt op het lage inkomens-voordeel. Als je verder nog vragen hebt, kan je natuurlijk altijd even contact met ons op nemen. Wij denken graag met je mee!

Share:

Ik wil IBEO!