post-thumb

Op Jun 29, 2015

Ondernemingsplan schrijven

Een ondernemingsplan schrijven kan lastig zijn. Vaak zitten de ideeën wel in je hoofd, maar vind je het moeilijk om deze op papier te zetten. Laat ons je daar bij helpen. Op onze homepage vind je toegang tot onze online tool. Met deze tool kun je een ondernemingsplan schrijven, maar hoef je jezelf niet druk te maken over de opbouw, layout, financiële berekeningen, etc. Wij nemen je aan de hand en binnen no-time staat jouw hele idee op papier!

Ondernemingsplan schrijven voorbeeld

Er staan tal van voorbeelden van goede ondernemingsplannen online. Echter, helaas zijn er net zo veel slechte voorbeelden beschikbaar. Een ondernemingsplan schrijven moet je uiteindelijk toch zelf doen. Dus een ondernemingsplan schrijven op basis van een voorbeeld is misschien niet zo een goed idee. Anderzijds, een goed voorbeeld kan je wel laten zien wat je wel- en niet moet opnemen in je ondernemingsplan. Voor je dus een ondernemingsplan gaat schrijven kun je dus gerust een paar goede voorbeelden bekijken. Deze kun je bijvoorbeeld opvragen bij bekenden of collega-ondernemers waarvan je weet dat ze een goed ondernemingsplan geschreven hebben. Kun je er helemaal geen vinden, vraag dan je bank eens om hulp. Vaak hebben de banken niet direct de beste voorbeelden, maar kunnen ze je waarschijnlijk wel op weg helpen.

Ondernemingsplan schrijven - dat hoeft niet moeilijk te zijn!

Ondernemingsplan schrijven zzp

Een ondernemingsplan schrijven moet iedere ondernemer wel een keer. Maar, er is een moment dat je zeker een ondernemingsplan moet schrijven en dat is wanneer je op zoek gaat naar investering. Dit kan een investering zijn van een investeringsmaatschappij. Zij zullen jouw ondernemingsplan beoordelen om te kijken of zij in de toekomst verwachten een goed rendement te kunnen behalen als ze in jouw bedrijf investeren (vaak gepaard gaand met de aankoop van aandelen). Maar voor de wat kleinere ondernemer of de zzp-er is het vaak veel logischer om bij de bank aan te kloppen voor een kleine lening of een rekening courant faciliteit. En een bank vraagt zeker om een ondernemingsplan. Bij iedere bank is het beleid dat een ondernemer geen financiering kan krijgen voordat hij of zij een degelijk ondernemingsplan geschreven heeft.

Ondernemingsplan schrijven kvk

Een ondernemingsplan schrijven voor de Kamer van Koophandel is niet nodig, ondanks dat mensen dit soms denken. Om te gaan ondernemen hoef je jezelf in principe alleen maar aan te melden bij de Kamer van Koophandel en zij zullen je vervolgens ook aanmelden bij de Belastingdienst. Een ondernemingsplan schrijven doe je dus uitsluitend voor jezelf of voor partijen die je daarom vragen. En partijen die jou zullen vragen om een ondernemingsplan te schrijven zijn dan met name financiers. Ga je een ondernemingsplan schrijven ga dan eerst goed na wat de bank (of andere belanghebbende) van je verwacht. Over het algemeen vertellen ze niet precies hoe je een ondernemingsplan moet schrijven, maar wel wat er in ieder geval in moet zitten. En dit is sowieso een profiel van jezelf (de ondernemer) en een financieel plan. Een ondernemingsplan schrijven doe je dus niet zo maar even. Je zult een aantal zaken echt even goed door moeten rekenen. En daar kunnen wij je bij helpen! Middels onze tool lever je wel zelf de input – wij dwingen je immers om na te denken over je onderneming – maar besparen wij je alle ingewikkelde formules.

Share:

Ik wil IBEO!