Reinout Ezinga over ‘zijn’ café Vrijdag

Op maandag 5 augustus opent, op de hoek van de Amsteldijk en de Vrijheidslaan, cafe Vrijdag haar deuren. Café Vrijdag is het eerste grote, moderne café-restaurant in de directe omgeving en vervult daarmee een unieke functie in de Rivierenbuurt.

Het doel van eigenaren Sikko de Jong (oud manager Café Zurich/Westergasterras) en Reinout Ezinga (eigenaar Bar Baarsch) is om een horecagelegenheid neer te zetten die verschillende doelgroepen dient. “Het is de bedoeling dat iedereen zich bij café Vrijdag thuis voelt en ons zodoende ziet als een tweede huiskamer”, aldus Reinout Ezinga “We hebben een breed aanbod van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Men kan bij ons ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. Ook verwelkomen wij graag mensen die hier willen studeren, werken of vergaderen. En natuurlijk hebben we veel plek voor borrels en feestjes”.

Café Vrijdag voert een toegankelijke kaart met bijpassende prijzen en een kwalitatief goed en ruim aanbod, waaronder bijvoorbeeld keuze uit 30 verschillende bieren. Ook is er een aparte ruimte beschikbaar die verhuurd kan worden voor besloten feesten of vergaderingen.

Amsterdamse School

Café Vrijdag is gevestigd in een oud hoekpand van maar liefst 280m2 gelegen aan de Amstel. De bouwstijl in deze buurt is van oudsher de zogeheten “Amsterdamse schoolstijl”. De eigenaren van café Vrijdag hebben de gevel volledig in originele staat laten herstellen. De Amsterdamse schoolstijl is ook de inspiratie voor het interieurdesign, ontworpen door “Koelhuis Frigo” (ook bekend van succesvolle horecazaken zoals Merkelbach, Speijkervet en Wilde Zwijnen). Warm, aardse kleuren, ruwe materialen zoals steen, hout en staal typeren de inrichting van het pand.

Buurtgerichtheid

Café Vrijdag is een concept dat aansluit bij de groeiende trend van buurtgerichtheid in Amsterdam. Steeds meer Amsterdammers laten het drukke, toeristische centrum voor wat het is en blijven consumeren in hun eigen buurt. Voornamelijk in West is dit de laatste jaren duidelijk waarneembaar geweest, getuige het hoge aantal nieuwe horecazaken wat daar succesvol geopend is. Reinout Ezinga en Sikko de Jong verwachten met de opening van café Vrijdag eenzelfde effect te bewerkstelligen in de Rivierenbuurt.

Ben je een ondernemer?
Laat het leukste team jou helpen!

Meld je vandaag aan en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten