Storytiles

StoryTiles zijn miniatuurverhalen op Hollandse Witjes. De ambachtelijke Hollandse tegels die al worden gemaakt sinds de 16e eeuw. Amsterdamse beeldend kunstenaar Marga van Oers (1986) geeft oude tegels een nieuw leven met haar unieke, gedetailleerde en humoristische collages. Elke StoryTile vertelt een eigen verhaal.

Het StoryTiles Team

Een bijzonder idee komt meestal niet alleen. Marga van Oers werkt samen met Judith Beek. Terwijl Marga zich richt op de creatieve ontwikkeling richt Judith zich op de zakelijke kant van het bedrijf. Samen vormen zij het StoryTeam. Nog geen half jaar geleden pitchte Marga het idee bij Judith en inmiddels hebben ze een goedlopend bedrijf.

Crowdfunding

StoryTiles heeft een vliegende start gemaakt dankzij een succesvolle crowdfunding campagne. Er was een startfinanciering nodig en om tegelijkertijd een groot publiek te bereiken hebben ze voor crowdfunding gekozen. De financiering was noodzakelijk voor het vinden van geschikte tegels en de ontwikkeling van het bakproces. Daarnaast bouwden zij een website/shop en zochten zij naar de juiste verpakking en het beste ophangsysteem.
Binnen twee weken hadden ze hun streefbedrag al behaald met 90 verschillende donateurs. Het was direct duidelijk dat er een markt was voor de StoryTiles.

De toekomst

Het gaat goed met het bedrijf; inmiddels is er een hele serie StoryTiles. De dames proberen galeries, museum- en designwinkels te vinden die de StoryTiles willen verkopen. Zo worden de tegels al verkocht in het Stedelijk Museum Amsterdam.
Alles wat ze verdienen met StoryTiles investeren ze in het bedrijf om te kunnen groeien en indien mogelijk internationaal te gaan. Daarmee hebben ze al een begin gemaakt: doordat Judith deels in Singapore woont, verkent zij momenteel de markt in Azië. En met succes: straks vliegen er tegels naar Qatar. Marga: “We zijn al gebeld door klanten in Qatar. Via luchtvracht zijn daar originele gepersonaliseerde tegeltjes naartoe verstuurd!”.
Met opkomende publicaties in Australië en Singapore lijkt het erop dat de StoryTiles de wereld gaan veroveren. Judith: “Dit is mede dankzij IBEO want zonder Geert & Sjoerd zijn wij nergens”.

Meer informatie? 
www.storytiles.nl
www.facebook.com/storytiles
info@storytiles.nl

Ben je een horecaondernemer?
Laat het leukste team jou helpen

Word vandaag nog klant en je krijgt je eerste maand gratis.

Ja, ik wil klant worden