Superheld Anne Sap

Als Superheld Anne Sap een fiscale award in ontvangst zou mogen nemen, zou zij in haar dankwoord zeker haar economieleraar van de middelbare school noemen. Door zijn enthousiasme en het feit dat Anne een keer een tien voor een hele moeilijke toets had is zij het pad der Fiscale Economie ingeslagen en niet zonder succes.
PROEF BANNER
Anne groeide op onder de rook van Amsterdam in Oostzaan. De eerste jaren van haar leven bracht ze door tussen de boerderijen, later verhuisde ze meer naar ‘het centrum’. Als een van de weinigen van haar leeftijd vond Anne het echt leuk om naar school te gaan, wat dus ook deels door de eerder genoemde economieleraar kwam. Als ze niet op school was, zat ze graag op een paard (tot dat ze daar allergisch voor werd) of haalde ze haar schildersezel van zolder. Maar door gebrek aan inspiratie was dit laatste een zeldzaamheid, dus eigenlijk niet noemenswaardig.

Na haar middelbare school begon Anne met haar HBO studie Fiscale Economie, en ambitieus als ze was volgde ze daarna een schakelprogramma om toegelaten te kunnen worden tot de master Fiscale Economie aan de UvA. Lang naar een baan zoeken was niet aan Anne besteed, ze zocht, ze vond, en ze werd aangenomen. Bij IBEO, want daar konden ze wel een Anne gebruiken.
Nieuwe dingen leren vind ik gewoon het aller leukste aan mijn werk. En een vak als Fiscale Economie staat gewoon nooit stil. Als die gekken in Den Haag weer iets nieuws bedenken, dan verandert er van alles. Daarom blijf ik me altijd ontwikkelen. Hoe mooi is dat?”

Iets minder mooi vindt Anne de verveling die met het weekend gepaard gaat. “In het weekend is het kantoor dicht, dat is gewoon balen”.

Op momenten dat Anne niet naar kantoor kan is wandelen haar favoriete tijdverdrijf, behalve als ze in Afrika zou wonen, want verscheurd worden door een leeuw is nu niet echt iets waar Anne op zit te wachten. Gelukkig is het recreatiegebied Het Twiske vooralsnog leeuw-vrij. Ook gaat ze vaak naar het vakantiehuis van haar ouders in Duitsland: “Het klinkt gek, maar het lijkt alsof de tijd in Duitsland gewoon sneller gaat, voor je het weet ist es wieder Montag.”

En zodra het weer maandag is, stap Anne in haar auto en rijdt ze al lachend en zingend naar kantoor. Behalve als Adele wordt gedraaid. Dan gaat de radio uit en slaat de sfeer om.  

Ben je een horecaondernemer?
Laat het leukste team jou helpen

Word vandaag nog klant en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten

Leonie Poortvliet
Door Lauressa op 7 november 2018
Leonie Poortvliet
Romy Bakker
Door Lauressa op 7 november 2018
Romy Bakker
William Jarret
Door Lauressa op 7 november 2018
William Jarret