Superheld Bart Bassant

Door Lauressa op 18 augustus 2016
Leuk nieuws

Superheld en assistent-accountant Bart Bassant groeide op in Veldhoven op slechts een steenworp afstand van de beroemde ringwalgrafheuvel met de 8-vormige greppel uit de Vroege Bronstijd. Maar dat is geenszins relevante informatie voor het verhaal hoe deze duizendpoot bij IBEO terecht kwam.

In zijn jeugd had Bart kunnen uitblinken in een breed scala aan sporten, echter destijds ontbrak het hem ongelukkigerwijze aan fijne motoriek. Gelukkig bood het plaatselijke jeugdcircus de oplossing. Hier ontwikkelde Bart zich als een allround acrobaat. Toen hij bij het gemeente kantoor aanklopte om zijn naam definitief in ‘Adriaantje’ te veranderen, moest hij eerst verplicht een persoonlijkheidstest afnemen. Uit dit onderzoek bleek echter dat Bart zijn diabolo zo snel mogelijk in moest wisselen voor een zakjapanner, want als accountant zou hij in de toekomst past echt excelleren. Met opgeheven hoofd verliet Bart het slappe koord en vertrok hij naar Den Bosch om daar de opleiding HBO Accountancy te gaan volgen.

Na het succesvol afronden van deze opleiding stelde Bart een sollicitatiebrief op voor elk accountantskantoor in Den Bosch en omgeving en bracht deze vervolgens zelf langs (op zijn eenwieler) bij de verschillende kantoren. IBEO was impressed en Bart kon beginnen.

PROEF BANNERHet leukste aan werken als assistent accountant vind ik het ontlasten van de ondernemer. Vaak is het puzzelen want elk bedrijf is anders en dat maakt het extra interessant. De administratie is de basis en die moet gewoon kloppen. Als ik vervolgens de klant een advies kan geven dan heb ik helemaal een goed gevoel. Ook het werken met het jonge team van IBEO vind ik heel erg leuk. Het liefst zou ik al mijn werk en mijn collega’s mee naar huis nemen in het weekend, maar helaas vinden mijn huisgenoten dat geen goed idee.”

In het weekend, dat voor Bart soms wel oneindig lijkt, gaat hij het liefst borrelen met vrienden of sporten (iets wat hij inmiddels wel onder de knie heeft). Hij speelt ook wel eens een gezelschapsspel, maar het is lastig om iemand te vinden die het tegen hem op wil nemen, want hij wint altijd. “Films kijken doe ik ook wel, maar met een horror films doe je hem gewoon geen plezier. Andere dingen waar Bart gematigd vrolijk van wordt zijn het NK grunten en spruitjes.  

Waar Bart ook een hekel aan heeft zijn domme vragen, zoals wat hij nooit zou bestellen in de snackbar: “Alles is lekker.” Na zo’n onnozele vraag luistert Bart altijd even wat saxofoon muziek om tot bedaren te komen. Of hij haalt even zijn diabolo van zolder.  

Recente berichten

Onze locaties

Hoofdkantoor

IBEO Amsterdam
Condensatorweg 54
1014 AX Amsterdam

Onze andere vestigingen

IBEO Den Bosch
Burgemeester Loeffplein 70E
5211 RX Den Bosch

IBEO Den Haag
Zuid Hollandlaan 7
2596 AL Den Haag

IBEO Eindhoven
Flight Forum 840
5667 DB Eindhoven

IBEO London
4 Winsley Street
W1W 8HF London

IBEO Rotterdam
Hofplein 20
3032 AC Rotterdam

IBEO Utrecht
Papendorpseweg 95
3528 BJ Utrecht