Superheld Iauw Hwee Chung

Op 5 november 2016 is onze Superheld Iauw Hwee Chung overleden. Wij hebben Iauw Hwee leren kennen als een gezellig, enthousiaste, grappige en slimme collega. Hij was altijd van de partij; de bootcamp, vrijdagmiddagborrels, evenementen, Iauw Hwee ontbrak nooit. We zullen je heel erg missen, Iauw Hwee. Voor ons blijf je altijd een echte Superheld. 

Superheld en Assistent-Accountant Iauw Hwee Chung vond het geen moeilijke keuze toen hij ooit in Chengdu was: een avond drinken met vrienden of een dagdeel baby panda’s knuffelen. Hij koos voor het eerste en was de volgende ochtend zo brak dat de baby panda’s elkaar maar moesten vermaken. Keuzes durven maken en prioriteiten stellen zijn overigens niet de enige kwaliteiten die Iauw Hwee bezit.

Iauw Hwee groeide op in Rhenen, Veenendaal en Amsterdam als zoon van een Chinese vader en een Indonesische moeder. Toen deze hartstochtelijke blokfluiter op een dag besloot een wat avontuurlijkere levensstijl na te streven meldde hij zich aan bij de plaatselijke korfbalvereniging. Hier excelleerde Iauw Hwee met zijn doorloopballen en vrije worpen totdat hij op zijn zeventiende verplicht naar de senioren moest. Mooi niet, dacht Iauw Hwee. Hij leverde zijn uniseks korfbaltenue in bij de coach en toen brak de tijd van de Bedrijfswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam aan. Een studie die hem geen windeieren legde want na het afronden kon hij al snel aan de slag bij een groot accountantskantoor (misschien wel een van de vier grootste van Nederland).
PROEF BANNER
Hier leerde Iauw Hwee Geert en Sjoerd kennen en toen hij ze enkele jaren later weer tegen het lijf liep en zij hem vroegen of hij eens wilde overwegen om bij IBEO te komen werken, hoefde de ex-korfballer niet lang na te denken. Het leukste aan het werk vindt Iauw Hwee het contact met de verschillende klanten en het beantwoorden van al hun vragen. Ook het onderzoekende aspect van het werken maakt dat Iauw Hwee elke dag (blok)fluitend naar kantoor gaat.

In het weekend is Iauw Hwee overigens minder goed van humeur. “Als ik er ooit achterkom waar de uitvinder van de vijfdaagse werkweek woont, dan is deze persoon nog niet jarig.” Het weekend is voor Iauw Hwee, net als voor alle andere medewerkers van IBEO, een ware lijdensweg der verveling. “Ik luister dan muziek of ik kijk een film om de tijd te doden: Bruce Springsteen, Queens of the Stone Age, Tame Impala, Bob Dylan, Arcade Fire en de Beatles, maar als ik al mijn lievelingsnummers heb afgespeeld en twee keer The Truman Show heb gekeken dan is er pas een halve dag voorbij. Daarom heb ik maar een hobby genomen.” Deze hobby is fotografie geworden. Zijn 14k volgers op Instagram vinden dat hij dit wel goed kan.

Zoveel als Iauw Hwee van fotografie houdt, zo’n afkeer heeft hij voor hondeneigenaren die de excramenten van hun hond overal laten slingeren. Hierdoor loopt Iauw Hwee niet graag over gras. Ook houdt hij niet van jurysporten en rooibos thee.

Ben je een ondernemer?
Laat het leukste team jou helpen!

Meld je vandaag aan en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten