Superheld Ilona van Bugnum

Als je superheld en assistent-accountant Ilona van Bugnum en haar sidekick Spookie de kat in een donkere steeg tegenkomt dan is er niks aan de hand en kan je gewoon een praatje maken. Maar zodra je het in je hoofd haalt om dit eersteklas duo lastig te vallen is dat misschien niet zo verstandig.

Ilona werd geboren in Heemskerk en groeide op in Uitgeest. Hier zat zij op taekwondo, badminton, schaatsen, zwemmen en turnen. Het bespelen van een muziekinstrument was niet aan Ilona besteed, maar dat wil niet zeggen dat ze geen ritme gevoel heeft. Na haar onbezorgde jeugd verhuisde Ilona naar Wormer, de Noord-Hollandse metropool die samen met Jisp, Neck, Oostknollendam, Spijkerboor en Wijdewormer de gemeente Wormerland vormt. Er liggen overigens plannen op tafel om naar Jisp te verhuizen, maar dan moeten Ilona en haar vriend eerst wachten tot een van de drie huizen daar vrij komt. Natuurlijk komt Ilona ook wel eens buiten de grenzen van Wormerland, bijvoorbeeld om haar opleiding HBO accountancy in Amsterdam te volgen of destijds om stage te lopen bij Firm24 waar ze na deze periode werkzaam bleef en zo dus ook in het vizier van IBEO kwam. Na een korte stage-uitstap van vijf maanden bij een van de grote vier ging Ilona bij IBEO aan de slag.

Het helpen van ondernemers en ze adviseren om samen tot iets groters te komen vindt Ilona het leukste aan haar werk. “Het is gewoon heel gaaf als mensen iets bedenken en er vervolgens helemaal voor gaan. Als ik ze dan kan helpen wordt het helemaal leuk. Ook het gezellige team van IBEO is een van de redenen dat ik elke ochtend zin heb om naar mijn werk te gaan. Ja, en als het dan eenmaal weekend is, dan komt het welbekende zwarte gat.”
PROEF BANNER
Op de gehate zaterdag en zondag kijkt Ilona uit pure ellende wel eens een serie, maar toch is zij de enige op het noordelijk halfrond die nog niet weet hoe seizoen IV van Penoza eindigt. Dus als je haar op straat tegen komt zou het bijvoorbeeld wat flauw zijn om te verklappen dat twee personages broer en zus zijn. Het is sowieso niet verstandig om Ilona kwaad te maken, want het zou zo maar kunnen dat je dit moet bekopen met de dood. Dat klinkt vrij grimmig, maar ons Iloon gaat binnenkort op voor G4 (de bruine band) in Krav Maga. Andere dingen die Ilona boos maken zijn het glitter lichaam van Edward Cullen, Professor Dolores Umbridge uit Harry Potter, de stem van Sneeuwitje, berenklauwen van de snackbar en alcohol (alleen met Oud en Nieuw drinkt ze verplicht twee slokjes champie). Tref je Ilona in de verwoestende vechthouding aan, zet dan snel wat Keltische muziek op of arrangeer een stijldanssessie, dan komt ze weer tot rust en kan je veilig vluchten.

Als Ilona in het weekend niet aan het vechten is gaat ze, om de tijd te doden, wandelen, schoonmaken, windsurfen of speelt ze met haar kat Spookie. “Samen lopen we door het huis opzoek naar spinnen. Als we er een gevonden hebben eet Spookie die op, we zijn een levensgevaarlijk duo.

elukkig is het weekend eindig en op maandag kan ze weer gewoon naar kantoor. “Ik moet dan altijd even wennen. Bij Krav Maga zijn er geen regels, maar op kantoor zouden ze wel wat raar op kijken als ik mijn collega’s begroet met een ferme trap in het kruis.”

Ben je een ondernemer?
Laat het leukste team jou helpen!

Meld je vandaag aan en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten