Superheld Melanie Snoeijink

Superheld Melanie Snoeijink 

Heb je wel eens jezelf afgevraagd hoe je als profvoetballer en ex-fan van Christian Chivu carrière maakt als assistent-accountant? Superheld Melanie Snoeijink weet wel hoe dat moet.

Melanie groeide op in Krommenie, het dorp dat in 2001 zijn 750-jarig bestaan vierde en vooral bekend is van de linoleumfabriek (die overigens nu in Assendelft staat, maar een kniesoor die daar moeilijk over doet). In de Linoleum Capital of the World ging Melanie naar de middelbare school en daarna volgde ze de opleiding MBO Hotelmanagement aan het ROC van Amsterdam. Deze studie bestond vooral uit veel borrelen. Toen ze daar klaar mee was ging ze naar de Hogeschool van Amsterdam om daar (duaal) Accountancy te studeren. Ook daarna was bolleboos Melanie nog niet uitgeleerd, want momenteel volgt ze de Post HBO Accountancy AA opleiding aan de hogeschool van Utrecht.

Tijdens haar jeugd mochten Melanie en haar zussen één hobby kiezen. Het klinkt aannemelijk dat Melanie die op jazzballet en voetbal zat voor het eerste zou kiezen, maar niets is minder waar. Melanie zat op zaterdag ochtend niet op de bank voor de tv, maar in de dug-out op het voetbalveld haar vader aan te moedigen. En als haar vader haar niet had wakker gemaakt om mee te komen naar de wedstrijd dan was kleine Melaan altijd woestboos. De tutu belandde dus in de kliko en de kicksen gingen aan de voet. Toen ze wat ouder werd was er gelukkig toch ruimte voor nog een hobby: assistent-accountant zijn.

PROEF BANNERAls assistent-accountant ben ik vooral bezig met het opstellen van jaarrekeningen en af en toe met het boeken van administraties. Ook begeleid ik mijn collega’s in hun werkzaamheden. Het leukste aan het werken vind ik het bespreken van de jaarrekening. Zo leer je de klanten extra goed kennen en daardoor kan je ze beter adviseren. Het liefst zou ik in het weekend ook naar kantoor gaan, maar ik heb de sleutel niet.”

Het weekend brengt Melanie door op het voetbalveld. Du moment is Melanie de centrale verdediger bij Hovocubo. “Als ik op het veld sta, dan denk ik even niet aan het werk, ja behalve als ik een doelpunt maak, dat gevoel is wel te vergelijken met het boeken van een administratie.”

Het levensmotto van Melanie is dat je de kracht van de herhaling eigenlijk nooit moet onderschatten. Zo heeft ze de film Moulin Rouge al zo vaak gezien dat ons Melaan die helemaal kan mee praten en elke vakantie gaat hetzelfde boek mee in de koffer. Ook qua snackkeuze is Melanie niet echt een avonturier: kaassouffle met pindasaus met als drankje Cassis. Is het weekend? Dan drinkt ze Malibu Cassis.

Ben je een ondernemer?
Laat het leukste team jou helpen!

Meld je vandaag aan en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten