Superheld William Jarret

Superheld William Jarret

Dit verhaal gaat dan wel over William, maar eigenlijk is het een hommage aan James Cosford. Als James Cosford nooit had bedacht dat superheld en assistent-accountant William Jarret en zijn vriendin Marleen een goed stel zouden kunnen zijn, dan hadden IBEO deze little gem from down under moeten missen als collega, en dat zou zonde zijn. 

William groeide op in Perth. In zijn jeugd speelde hij fanatiek basketbal en tennis totdat zijn voeten buitenproportioneel snel groeiden waardoor een arts hem afraadde om veel te rennen. Dit was natuurlijk een slap in the face voor de sportieve Will, maar gelukkig bood de lokale gem and mineral club uitkomst, een fenomeen dat in Nederland nog niet echt van de grond komt. Overigens moet wel gemeld worden dat het bij deze club alleen ging om het slijpen van de stenen, er zelf op uittrekken om stenen te gaan zoeken was voor de luie leden van dit genootschap net iets te riskant. De ontwikkeling van zijn gem collection kon William goed combineren met zijn bachelor accounting aan de Curtin University en het werk dat hij daarna deed. Will was gelukkig met zijn stenen en zijn carrière tot dat vriend James belde: “Ik ken een meisje en zij hoort bij jou, ik ga een blind-date voor je regelen.” Minor detail? Dit meisje kwam uit Nederland en was ook van plan daar weer te gaan wonen na haar studie in Perth.

Gelukkig was daar de vacature bij IBEO en na een gesprek met Geert en Sjoerd bleek William over alle vereiste koala-fications (flauw) te beschikken. De stenen collectie werd ingepakt en binnen no-time zat William in het vliegtuig naar Nederland om bij IBEO aan de slag te gaan waar hij zich vooral gaat bezig houden met de internationale klanten.

Het leukste aan werken als assistent-accountant vind ik het adviseren van de klant en daardoor zijn of haar onderneming zien groeien. Als accountant kan je ze door alle moeilijke fases heen helpen en dat geeft een supergoed gevoel.” Helaas heeft William ook kennis moeten maken met de minder leuke kanten van het werken bij IBEO. “In Australië was het altijd feest als het weekend was, maar hier is het gewoon afzien en geduldig wachten tot het weer maandag is.”

Om het geestdodende weekend door te komen maakt William tripjes naar de Hollandse outback (die volgens hem weinig verschilt van de Australische) of hij wordt door zijn vriendin gedwongen om een romkom te kijken. Ook vergrijpt hij zich geregeld aan de Hollandse keuken; broodjes kroket en erwtensoep zijn vooralsnog favoriet.

Op maandag is het altijd feest, want dan is het kantoor weer open. Als nou ook nog mijn stenen verzameling mee kon nemen naar het werk zou het helemaal perfect zijn.”

PROEF BANNER

Ben je een ondernemer?
Laat het leukste team jou helpen!

Meld je vandaag aan en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten