post-thumb

Op Jul 09, 2015

Voorbeeld bedrijfsplan

Een voorbeeld bedrijfsplan vind je elders op deze website. Maar een voorbeeld is niet hetgene jou gaat helpen aan een goed bedrijfsplan! Dat is namelijk onze online tool. Met onze tool kun je in een paar stappen een volledig bedrijfsplan in elkaar zetten. Het mooie is dat jij alleen maar na hoeft te denken over de inhoud van het plan. Al het andere doen wij voor je. Aan het einde van de rit heb je een strak plan in je mailbox waarmee je direct naar de bank kunt stappen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag!

Voorbeeld bedrijfsplan maken

Een bedrijfsplan maken is niet altijd even gemakkelijk. Het ligt er natuurlijk ook heel erg aan waarom je een bedrijfsplan moet maken. Is het voor de eerste keer? Ben je je onderneming pas net gestart of moet je zelfs nog gaan starten? In dat geval is het maken van een bedrijfsplan niet zo lastig. Je zit immers boordevol ideeën en moet deze alleen nog even op papier zetten. Alles wat daarbij komt kijken kan wel lastig zijn voor je. De opmaak van het bedrijfsplan, de financiële berekeningen achter het financiële gedeelte en zelfs de vraag wat er wel- en niet in het bedrijfsplan zou moeten komen kosten je veel tijd.

Voorbeeld bedrijfsplan - dat vind je bij IBEO.

Maar het voordeel in deze situatie is wel dat je relatief gemakkelijk zult schrijven en dus snel stappen zult maken. Een lastigere klus is het vaak wanneer je niet voor de eerste keer een bedrijfsplan moet maken, maar juist al verder in je onderneming zit. Het kan zijn dat je naar de bank moet voor een hypotheek of zelfs naar een investeringsmaatschappij voor een investering in jouw bedrijf. Zij zullen je, ondanks dat je bedrijf al een tijdje meedraait, vragen om een degelijk bedrijfsplan voor de toekomst. Eigenlijk een ondernemingsplan dus voor een bedrijf dat al even bezig is. Het wil niet per se zeggen dat je allerlei nieuwe activiteiten moet gaan ambiëren, dus het kan soms lastig zijn om op dit moment een goed bedrijfsplan te maken. In deze situatie zal de focus veel meer liggen op het schrijven van een financieel plan.

Voorbeeld bedrijfsplan kvk

Een voorbeeld bedrijfsplan vind je op de website van de KvK. De Kamer van Koophandel helpt ondernemers met de start van hun bedrijf. Een goed voorbeeld bedrijfsplan is dan wel handig. Mocht je niet direct een goed voorbeeld van een bedrijfsplan kunnen vinden op de website van de KvK, neem dan eens contact op met het Kamer van Koophandel kantoor bij jou in de buurt. Wellicht hebben zij een goed voorbeeld bedrijfsplan dat van toepassing is op het soort bedrijf dat jij gaat starten. Maar onthoud wel; een goed voorbeeld bedrijfsplan is nog geen garantie voor succes! Het is niet voor niets een “voorbeeld bedrijfsplan”. Dat wil zeggen dat je er prima van kunt leren, maar het er uiteindelijk toch echt om gaat dat je zelf je eigen verhalen goed op papier kunt zetten en in een mooi bedrijfsplan weet te gieten. Wij wensen je in ieder geval veel succes en mocht je onze hulp nodig hebben dan weet je ons te vinden!

Share:

Ik wil IBEO!