Wil jij je ondernemer worden? Neem dan een kat

Een groep wetenschappers van de Universiteit van Colorado heeft een verband gelegd tussen het ondernemerschap en een infectie door toxoplasmose gondii, een parasiet die je vooral in de kattenbak vindt. Volgens de resultaten van het onderzoek dat in juli werd gepubliceerd nemen mensen die in aanraking komen met de parasiet die in de kattenpoep zit nu eenmaal sneller risico’s.

De parasiet stond tot op heden bekend als een gevaar voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen, maar mensen met een gezond immuunsysteem hebben nauwelijks tot geen lichamelijke klachten na een eventuele infectie. Nu is na lang onderzoek gebleken dat de infectie wél invloed kan hebben op het gedrag. Muizen die geïnfecteerd waren bleken ineens veel minder angstig gedrag te vertonen wanneer er bijvoorbeeld een kat in de buurt was en volgens het onderzoek treedt er bij mensen ook een gedragsverandering op. Zo zouden geïnfecteerde mensen die ooit besmet zijn geraakt met toxoplasmose sneller grote risico’s durven nemen en wijken zij eerder af van traditionele en rationele economische ideeën, wat uiteindelijk kan leiden tot meer innovatie. Kortom, eigenschappen die een (succesvolle) ondernemer niet misstaan!

De resultaten leverden de volgende bevindingen op:

  • Van ruim 1500 proefpersonen bleken degene die positief getest werden op de parasiet 1,7 keer meer geinteresserd in ‘management en ondernemerschap’
  • Van 197 personen die ondernemersevenementen bezochten en geïnfecteerd waren waren 1,8 keer meer eigenaar van een eigen onderneming
  • In landen meet een hogere infectie graad wonen meer ondernemers.

Als ondernemer kan je natuurlijk oneindig veel vragen stellen bij dit onderzoek, maar je kan ook gewoon je kat een extra aai over zijn bol geven (of er dus een aanschaffen).

Ben je een ondernemer?
Laat het leukste team jou helpen!

Meld je vandaag aan en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten