post-thumb

Op May 29, 2015

Zelf boekhouden

Zelf boekhouden is niet nodig bij IBEO! Bij IBEO doen wij namelijk de boekhouding voor jou! Je wilt natuurlijk zelf boekhouden om kosten te besparen, maar ook dat is in ons geval niet nodig! Een eenmanszaak heeft bij ons al een abonnement vanaf EUR 125 ex btw per maand! En daar wordt dan alles voor gedaan. Wij voeren de administratie, doen de btw-aangifte, maken het jaarrrapport, verzorgen de IB-aangifte (en bij een BV ook de Vpb-aangifte) en wij zijn onbeperkt beschikbaar voor vragen op het gebied van accountancy en fiscaliteit. Daarvoor kun je zelf niet aan de slag. Wil je weten wie er dan precies allemaal voor je klaar staan? Kijk dan eens op onze team-pagina.

Zelf boekhouden of uitbesteden aan een accountant?

Zelf boekhouden gratis

Vaak denken ondernemers dat zelf boekhouden gratis is. En in zekere zin is dat natuurlijk ook zo. Maar, je moet niet vergeten dat je dan wel perfecte kennis van zaken moet hebben en bereid moet zijn om er de nodige tijd in te steken. De facturen komen immers niet vanzelf in de btw-aangifte. Zelf boekhouden lijkt dus erg aantrekkelijk, maar als je zelf boekhouden goed wilt doen, ben je toch al snel aangewezen op een degelijk boekhoudpakket. En daar betaal je vandaag de dag toch al snel EUR 20 tot 50 per maand voor. Dan moet je dus nog beginnen met zelf boekhouden. Iedere week / maand / kwartaal zul je al je inkoop en verkoopfacturen in dat boekhoudpakket moeten zetten. Een tip van IBEO: Als je toch besluit om zelf te gaan boekhouden, verstuur dan je verkoopfacturen met The Next Invoice. Dat systeem is namelijk gekoppeld aan de grote boekhoudpakketten, waardoor je jouw verkoopfacturen aan het einde van de maand met een druk op de knop naar de boekhouding stuurt! :)

Zelf boekhouden leren

Zelf boekhouden kun je leren. Zelfs als het niet helemaal jouw vak is. Maar de vraag is wederom of dit je alle tijd en energie waard is. Zou je als ondernemer niet veel beter je tijd kunnen besteden aan je onderneming? Als je daar namelijk geld verdient, dan is er toch niks lekkerder dan je boekhouding uitbesteden aan een team van vakmensen? Al kan het natuurlijk ook zijn dat je boekhouden gewoon leuk vindt! En als dat zo is, dan heb je geluk, want dan staat er een mooie en interessante wereld op je te wachten. De basis beginselen van het boekhouden zijn niet heel complex. Je zou er goed aan doen om bijvoorbeeld een basiscursus boekhouden te volgen via LOI. Daar leer je de beginselen en dat is in ieder geval voldoende om je eigen boekhouding te kunnen gaan voeren. Zo kun je dus toch zelf boekhouden zonder er al te veel voor met je neus in de studieboeken te hoeven zitten!

Share:

Ik wil IBEO!