Loonstrook controleren voordat je een run aanvraagt

Wanneer je klaar bent om een run aan te vragen, is het zaak dat je altijd eerst zelf de loonstroken van de betreffende maand controleert. Dit doe je door in het menu aan de linkerzijde op de medewerker te klikken en vervolgens op het menu ‘Loonstroken’. Daar zie je de pro-forma loonstrook van de huidige maand. Controleer voor iedere medewerker of deze juist is. Is de loonstrook in jouw ogen correct? Dan ben je klaar om de run aan te vragen.

 

Een salarisrun aanvragen

Als je denkt dat alle gegevens juist staan, alle medewerkers zijn ingevoerd en alle gewerkte uren en dagen van de oproepkrachten zijn doorgegeven ben je klaar om de run aan te vragen. Dit doe je door in het menu ‘start’ te gaan naar het menu ‘Run aanvraag’. Hier vind je een groene knop ‘Run aanvraag’. Door op deze knop te klikken wordt er automatisch een e-mail naar onze salarisadministrateurs gestuurd. Zij weten dus dat de run gedraaid moet worden. Zij controleren nog een laatste keer de gegevens en draaien de run. Als dat gebeurd is ontvang je een e-mail met bevestiging. Let op: Wil je morgen betalen? Vraag dan vandaag de Run aan. Dan weet je zeker dat deze op tijd gedraaid is.

 

De salarisdocumenten raadplegen

Nadat de run gedraaid is worden de salarisdocumenten van die periode beschikbaar. Je vind de salarisdocumenten in het menu ‘start’  onder het menu ‘salarisdocumenten’. Bovenin dit menu zie je staan wat de meest recente run is en welke periode deze omvat. Daaronder staan de documenten behorende bij deze run. De betaallijst biedt een overzicht van alle te betalen salarissen voor deze run. Je kunt deze allemaal ineens betalen met behulp van het SEPA-bestand. Dit bestand download je door te klikken op SEPA. Vervolgens ga je naar je bank en upload je daar het SEPA-bestand. Let op: de meeste banken verwerken na 12.00 uur geen betaalbestanden meer. Houd hier dus rekening mee bij het tijdig aanvragen van je run. Verder vind je hier ook een kopie van alle loonstroken van de werknemers. Hebben deze medewerkers zelf ook een e-mailadres opgegeven? Dan ontvangen zij die zelf uiteraard ook digitaal. Ben je op zoek naar de documenten van eerdere run? Dan klik je rechtsonder in het menu op ‘meer…’.

 

Loonaangifte betalen

Als werkgever ben je ook verplicht om iedere periode de loonaangifte te betalen aan de belastingdienst. Let op: Je betaald altijd de aangifte over de vorige periode. Bijvoorbeeld: Voor het einde van februari moet je de loonaangifte van januari betaald hebben (en dat betekent dat het geld op de rekening moet staan van de belastingdienst). Wanneer de loonaangifte klaar is vind je deze in het menu ‘start’  onder het menu ‘Loonaangifte’. Let voordat je de aangifte opent goed op dat je het juiste tijdvak neemt. Na het openen verschijnt een popup. Daarin staat onderin het te betalen bedrag en bovenin het betalingskenmerk dat je bij overmaken naar de belastingdienst mee moet geven.