Gewerkte uren en dagen van medewerkers doorgeven

In het menu ‘snelinvoer’ kun je bijvoorbeeld gewerkte dagen en uren van je medewerkers doorgeven, maar ook bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding of bonus. Je opent dit menu door in het menu ‘snelinvoer’ te klikken op hetgeen je in wilt voeren. Vervolgens verschijnt er een popup waarin je de gegevens in kunt vullen. Wanneer je klaar bent klik je rechtsonder op de knop ‘Opslaan en sluiten’. De gegevens staan nu in het systeem. Je kunt deze later nog wijzigen door opnieuw naar snelinvoer te gaan, maar let op: Wanneer wij de run gedraaid hebben kun je deze gegevens niet meer wijzigen.

 

Een nieuwe medewerker in laten voeren

Om een nieuwe medewerker aan te melden stuur je het daarvoor bestemde Excel formulier in. Deze mag je sturen naar geertensjoerd@ibeo.nl t.a.v. de salarisadministratie. Belangrijk is dat je dit formulier samen met een kopie ID, kopie loonbelastingverklaring van de werknemer en kopie contract  in 1 e-mail opstuurt. Zo weten wij zeker welke documenten bij elkaar horen en kunnen ze niet verloren gaan. Let op: jij bent als werkgever verantwoordelijk voor het vaststellen van de identiteit van jouw werknemer. Zorg er dus voor dat je dit doet op basis van een geldig ID (geen rijbewijs). Kijk voor handige tips op weethoehetzit.nl.

Geen video beschikbaar

 

Min- en over- of meeruren in de horeca

In de horeca wordt vaak met min- en over- of meeruren gewerkt. Deze uren zal je per medewerker goed moeten bijhouden. Zo kan het zijn dat een medewerker met een contract voor 38 uur per week in de zomermaanden 45 uur per week werkt en in de wintermaanden 30 uur. De uren die de medewerker bovenop de 38 uur per week werkt in de zomer en de uren die de medewerker minder werkt in de winter zal je moeten bijhouden. Zo weet je bijvoorbeeld als de medewerker met ontslag gaat of hij/zij nog minuren heeft staan.

Geen video beschikbaar