Openstaande banktransacties

Een keer per maand verwerken wij al jouw bankafschriften. Tijdens het verwerken daarvan proberen wij zo veel mogelijk betalingen en ontvangsten te koppelen aan ingevoerde facturen. Of, indien het geen betaling van een factuur betreft, deze transactie direct in de boekhouding te verwerken. Maar, er zijn ook transacties waarvan wij niet weten waar deze precies betrekking op hebben. Om ons te helpen kun je in deze module aangeven wat wij er mee moeten doen.

Transacties per stuk oplossen

Wanneer je op een transactie klikt opent aan de rechterzijde van je scherm een paneel. In dat paneel heb je drie opties, namelijk (1) een document uploaden, (2) een opmerking plaatsen en (3) prive opname aanvinken.

1. Een document uploaden

Indien de transactie een betaalde inkoopfactuur betreft, dan betekent het dat je deze waarschijnlijk nog niet hebt aangeleverd. Middels deze optie kun je de factuur alsnog aanleveren. Je kunt de factuur in het kader met de stippellijn slepen of je kunt in het kader klikken om de factuur te zoeken op je computer.

2. Een opmerking plaatsen

Gaat het niet om een factuur, maar om een hele andere betaling / ontvangst die wat meer uitlegt behoeft? Type dan in het opmerkingenveld jouw toelichting.

3. Een transactie als “prive” aanmerken

Heb je een betaling gedaan vanaf je zakelijke rekening, maar was dit eigenlijk een prive uitgave? Dan kun je de transactie aanmerken als prive. Wij verwerken deze dan zodat hij buiten de winst- en verliesrekening van de onderneming blijft. Indien je met meerdere vennoten in de onderneming zit zoals bij een VOF of ook bij een BV het geval kan zijn, heb je de keuze om aan te geven op welke vennoot deze transactie betrekking heeft.

 

LET OP. Het uploaden van een document en het plaatsen van een opmerking kan in combinatie gebruikt worden. Wanneer je de transactie aanmerkt als prive zullen wij eventuele documenten en / of opmerkingen standaard negeren.

Transacties in bulk oplossen

Staan er flink wat transacties in de lijst die je wilt markeren als prive opnamen? Dan kun je deze ook in bulk verwerken door de selectievakjes te gebruiken aan het begin van de regel. Na het selecteren van meerdere regels verschijnt bovenin een oranje balk waar je aan de rechterzijde de optie prive opname kunt selecteren.

Ben je een ondernemer?
Laat het leukste team jou helpen!

Meld je vandaag aan en je krijgt je eerste maand gratis.

Plan een demo

Recente berichten